Näin ylöjärveläistytön kuolemaan johtanut turma tapahtui – 11-vuotias Hilda kuoli, kun poni reagoi äkillisesti vaistojensa mukaan

3:31

Suomen Ratsastajainliitto on julkaissut lisätietoja viikonloppuna tapahtuneesta turmasta, jossa menehtyi ylöjärveläinen nuori tyttö. Liitto on julkaissut tiedotteen sekä tytön kuvan perheen luvalla.

Onnettomuudessa kuollut lapsi oli 11-vuotias Hilda Huhtasalo, joka oli nuoresta iästään huolimatta kokenut hevosenkäsittelijä ja taitava ratsastaja.

Hilda tunnettiin lahjakkaana urheilijan alkuna, jonka intohimona oli kilpaileminen esteratsastuksessa. Kunnianhimoisesti ja tavoitteellisesti ratsastukseen suhtautunut Hilda ratsasti päivittäin useammalla ponilla, valmentautui ponien maajoukkuerenkaassa ja tähtäsi kesällä ponien esteratsastuksen SM-kilpailuihin.

Kokemusta hevosenhoidosta ja -käsittelystä kertyi paljon, sillä perheen ponit asuvat omassa, pienessä kotitallissa.

Onnettomuus tapahtui viime lauantaina iltatallin yhteydessä. Tilanne oli liiton tietojen mukaan äkillinen ja yllättävä.

Aiemmin samana päivänä valmennuksessa olleet Hilda ja hänen isosiskonsa tekivät normaaleja tallirutiineja, kun ukkosen aiheuttama sadekuuro kasteli tarhassa olleen ponin loimen. Hilda lähti tarhaan poistamaan märkää loimea pois ponin päältä, sillä hän oli tarkka eläinten hyvinvoinnista. Tämän toimenpiteen aikana poni pelästyi yllättäen jotakin potkaisten kuolettavasti.

Kyseinen poni on aina ollut kiltti ja lasten käsiteltävänä. Se toimi tilanteessa pelästyneenä vaistojensa varassa eikä äkillinen tapahtuma ollut vältettävissä. Potku osui sellaiseen paikkaan, että kypärästä tai muista suojavarusteista ei olisi ollut apua. Vanhemmat olivat paikalla pihapiirissä.

Läheisellä seurakunnalla on järjestetty muistotilaisuus Hildan läheisille ja kavereille.

Suomen Ratsastajainliitto ottaa tiedotteesaan osaa perheen ja läheisten suureen suruun. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja