Näin voit nauttia myöhäisillan herkkusi lihomatta!

Myöhäisillan napostelu on monelle tuttua puuhaa. Iltasyöminen ei lihota, kun teet hieman valmisteluja etukäteen.

Päivällisestä on jo pitkä aika, istut sohvalla television edessä, kun mielesi alkaa tehdä jotan naposteltavaa. Myöhäisillan syöminen ei lihota, kun vain pitäydyt kohtuudessa. Kokeile seuraavia vinkkejä, jos tiedät, ettet pysty vastustamaan iltanapostelua.

Säästä myöhemmäksi: Arvioi, kuinka paljon kilokaloreita voit päivässä nauttia lihomatta ja säästä osa päivän kaloreista iltaan. Pidä siis päivän mittaan kirjaa siitä, paljonko olet jo ehtinyt syömään. Näin voit illalla nauttia esimerkiksi 150 kilokalorin suklaaherkun ilman syyllisyyttä – olethan säästänyt sitä varten!

Pidä lista sallituista herkuista: Jos haahuilet päämäärättömästi keittiössä tietämättä, mitä mielesi tekisi, tartut takuulla kaikkeen mahdolliseen jäätelöstä kekseihin. Yhtäkkiä oletkin nauttinut satoja kilokaloreita minuuteissa. Pidä siis huoli siitä, että kaapista löytyy valmiita herkkuja, jotka tyydyttävät tarpeesi, mutta eivät sisällä 150 kilokaloria enempää. Päätä, mitä haluat ennen kuin menet keittiöön.

Mittaa annoksesi: Kun olet päättänyt, mitä haluat syödä – olipa se sitten popcornia tai muroja – mittaa sopiva annos, lähde keittiöstä ja istuudu nauttimaan se. Yritä välttää esimerkiksi suoraan jäätelöpaketista syömistä, sillä silloin syöt taatusti enemmän.

Tartu pulloon: Täytä vesipulloa tai -lasia ja siemaile muutama kulaus jokaisen suupalan jälkeen. Vesi auttaa sinua tuntemaan olosi kylläisemmäksi ilman turhia kaloreita.


(MTV3)

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

    Uusimmat