Näin Victorian ja Danielin häälähetys etenee

MTV3-kanavan suora lähetys kuninkaallisista häistä kestää reilut kolme tuntia. Juontajana toimiva Sanna Kiiski kertoo, mitä milloinkin tapahtuu.

Häätunnelman välittää suomalaisille katsojille paitsi kamerat myös rautaisat, asiaansa perehtyneet juontajat. Tukholmassa suoraa lähetystä seuraavat Huomenta Suomesta tuttu Sanna Kiiski sekä kirjeenvaihtaja Kari Lumikero.

− Kari on ollut TV4:n koulutuksessa, minulla taas on vähän enemmän hallussa nuori ruotsalainen polvi, Victorian ystäväpiiri, Kiiski kertoo työnjaosta.

Ruotsissa lähetystä selostaa myös designer Tiia Vanhatapio, joka on erikoistunut opinnoissaan historiallisiin pukuihin.

Kymmenen uutisten loppukevennyksistä tutulle Mika Tommolalle lankeaa haastava rooli jalkautua kansanmiesten pariin häähuuman keskellä.

Suomen päässä kommentointiin osallistuvat Lola Wallinkoski, Janina Wilén sekä Roman Schatz.

− Lola on ollut hääohjelman juontajana mukana useammissa häissä kuin kukaan meistä. Janina taas tuntee etiketin. Hän on opiskellut viime aikoina kuninkaallista etikettiä. Roman puhuu rakkaudesta ja keski-eurooppalaisista kuningashuoneista.

Tukholmaan lähtevät seuraavat hääjuhlaa pienistä selostuskopeista käsin. Siitä huolimatta Kiiski haluaa panostaa pukeutumiseen. Tiia on luvannut hoitaa asupuolen.

− Roman aikoo pukeutua kokovalkoiseen, ja Janina laittaa tiaran päähänsä, Kiiski tietää kertoa.

Mitä milloinkin tapahtuu

Lähetys alkaa arvovieraiden saapumisella kirkkoon.

− Kommentoimme tilannetta ja otamme myös yhteyksiä Helsinkiin. Siellä päässä olevalla kolmikolla on haastava tehtävä, kun pyydämme heiltä mielipiteitä lennossa, Kiiski kertoo.

Kun kaikki vieraat ovat päässeet kirkkoon, alkaa hääjuhlan virallinen osuus, joka kestää tunnin.

− Kirkko-osuus on tekstitetty suomeksi, joten emme kommentoi tässä kohtaa juuri mitään. Vihkimistä ei myöskään katkaista mainoksilla.

Kun hääpari on sanonut toisilleen tahdon ja poistuu kirkosta, kamerat saavat seurata vielä hetken heidän kintereillään.

− Victoria ja Daniel lähtevät kirkosta liikkeelle hevosvaunuilla ja siirtyvät siitä veneeseen. Kuninkaalta on tullut toive, että venettä soudettaisiin hitaasti. Tämä on ainoa hetki koko päivänä, kun hääpari saa olla hetken kahden, Kiiski sanoo.

Itse hääjuhlaan ulkopuolisilla ei ole asiaa. Kiiskillä on mielessään täydellinen lopetus tv-osuudelle.

− Toivomme, että lähetys päättyy suudelmaan kuninkaanlinnan parvekkeella!

Tavoitteena rento lähetys

Mitä juontaja itse odottaa ainutlaatuiselta työtehtävältään?

− Kyllä se hetki on tärkein, kun hääpari sanoo toisilleen tahdon. Daniel on ollut aika rauhallinen julkisuudessa, Victorian tunteet sen sijaan heittelevät. On jännä nähdä, miten he reagoivat h-hetkellä, Kiiski pohtii.

− Victoria haluaa olla tämän ajan kuninkaallinen, joten myös me haluamme tehdä rennon lähetyksen, toki tilaisuutta kunnioittaen.

Juontotiimi suunnittelee jatkavansa häätunnelmissa lähetyksen jälkeenkin. Lasi kuohuvaa ei olisi pahitteeksi urakan päätteeksi.

− Aiomme myös ostaa "kansan hääkakun", jossa on samoja aineksia kuin itse juhlakakussa.

Suora häälähetys MTV3:lla 19.6. alkaen klo 16.00

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja