Näin venäläiset keskustelevat Suomesta sosiaalisessa mediassa: "Suomi ampuu itseään jalkaan"

Venäjällä sosiaalisen media VK:n ryhmissä keskustellaan aktiivisesti Suomesta. Esimerkiksi Suomen päätös estää venäläisten matkustaminen Suomeen turistiviisumilla on herättänyt runsaasti keskustelua.

Venäläisellä turistiviisumilla Suomeen matkustaminen päättyi viime viikolla torstain ja perjantain välisenä yönä. VK:n Helsinki-ryhmässä Suomen päätös herätti harmitusta ja hämmennystä.

– Kuinka paljon rahaa olemme sinne vieneet, kommentoi yksi keskustelija.

13:23
Ukraina etenee Venäjän liittämillä alueilla – majuri Paronen kertoo, mitä löytyy Ukrainan menestymisen takaa.

"Suomi ampuu itseään jalkaan"

Keskustelussa on pohdittu paljon tilanteen vaikutusta suomalaisiin matkailualan yrityksiin, joille venäläiset matkailijat ovat olleet yksi merkittävistä tulonlähteistä.

Monet ovat myös tietoisia Suomen valtionvelan kasvusta, ja pohtivat miksi Suomi ei halua vastaanottaa venäläismatkailijoiden tuomia tuloja. Yhden kommentoijan mielestä Suomi "ampuu itseään jalkaan" jo ennestään vaikeassa taloustilanteessa.

Toisen kommentoijan mielestä Suomen päätös oli odotettavissa, mutta muuten ymmärrystä rajojen sulkemista kohtaan oli vähän. Monista kommenteista välittyy sen sijaan turhautuminen, hämmennys ja toivottomuus.

– Seuraavaan kymmeneen vuoteen meillä ei ole toivoa, yhdessä kommentissa tiivistettiin.

Turhautuminen henkilöityy ulkoministeri Pekka Haavistoon, johon viitattiin joissakin kommenteissa hyvin negatiiviseen sävyyn.

2:00
Suomessa asuva venäläinen Anastasia on vastustanut sotaa alusta saakka – "Syyllisyyden tunne oli sisälläni. 

"Liikekannallepakoa pakenevat haluavat rauhaa"

Yksi kommentoijista ihmettelee, miksi Suomi ei ota vastaan venäläisiä, jotka haluavat rauhaa ja pakenevat siksi Venäjältä.

– Ihmiset pakenevat liikekannallepanoa, jotta heistä ei tulisi murhaajia ja heiltä suljetaan raja!

Samoilla linjoilla ollut toinen kommentoija ihmettelee, miksi Suomi haluaa, että lisää venäläisiä lähetetään sotaan Ukrainaa vastaan. Kommentoijan mukaan rajat sulkemalla Suomi tukee Venäjän liikekannallepanoa.

Suomeen tulleita ukrainalaisia maahanmuuttajia koskevassa keskustelussa ukrainalaisista puhuttiin yksittäisissä kommenteissa halventavaan sävyyn.

Osa keskustelijoista kuitenkin puolusti kiivaasti ukrainalaisia ja Ukrainan oikeutta suvereniteettiin. Yksi kommentoija epäili, muistavatko kaikki edes miksi sotaa ylipäätään käydään.

Yhtenäistä kaikille mielipiteille oli vain se, ettei kukaan nähnyt tilanteessa positiivista. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja