Näin Veikkaus-tuottoja jaetaan ensi vuonna raviurheiluun: Yli 40 miljoonaa euroa palkintoihin ja muihin tukiin

Pelaatko liikaa? MTV kysyi kansalaisten Veikkaus-mielipiteitä automaatin äärestä 2:14
Video: Pelaatko liikaa? MTV Uutiset kysyi syksyllä kansalaisten Veikkaus-mielipiteitä peliautomaattien ääreltä.

Raviurheilun tukiin on budjetoitu vuodelle 2020 yli 40 miljoonaa euroa Veikkauksen rahapelien tuottoja.

Valtion talousarviossa "hevoskasvatukseen ja hevosurheilun edistämiseen" kohdennetaan vuodelle 2020 neljä prosenttia Veikkauksen tuotoista – siis yhteensä hieman yli 40 miljoonaa euroa.

Hallituksen raha-asiainvaliokunta puolsi tänään maa- ja metsätalousministeriön esitystä Veikkaus-miljoonien jakamisesta vuonna 2020.

Palkintorahoihin yli 20 miljoonaa euroa

Suomen noin 20 ympärivuotista ravirataa saa ensi vuonna Veikkauksen tuotoista toimintatukea sekä erillistä palkintotukea. 

Palkintotukea jaetaan Veikkauksen tuotoista noin 20,3 miljoonaa euroa. 

4,2 miljoonan euron summa on merkitty Helsinkiin – käytännössä Vermon raviradalle – mutta yli miljoona euroa jaetaan palkintoja varten myös Jyväskylään, Kouvolaan, Lahteen, Ouluun, Seinäjoelle, Tampereelle ja Turkuun.

Raviratojen infrastruktuuriin 10,7 miljoonaa euroa

Toimintatukea radat puolestaan nettoavat ensi vuonna yhteensä 10,7 miljoonan euron edestä.

Suurin osa tuesta virtaa suurten kaupunkien radoille, mutta myös pienemmät paikkakunnat saavat osansa. Kaustisen ravirata saa noin 337 000 euroa, Ylivieskan rata 240 000 euroa ja Forssan rata 427 000 euroa.

Asiaa käsittelevässä muistiossa todetaan ratojen tarjoavan "ravikilpailutoiminnan infrastruktuurin, jonka avulla tarjotaan kilpailu- ja harrastusmahdollisuuksia raviurheilun aktiiveille kattavasti koko Suomessa."

– Samalla tuotetaan laadukkaat pelikohteen Veikkaus Oy:n ravipeleihin, muistiossa todetaan.

Toiminta- ja palkintotuen lisäksi noin yhdeksän miljoonan euron potti tullaan vielä jakamaan pienempinä erinä esimerkiksi hevoskasvatuksen tukemiseen ja sellaisille radoille, jotka ovat käytössä vain kesäisin.

Lue myös:

    Uusimmat