Näin värit vaikuttavat olotilaasi – mitkä sävyt sopivat sinun kotiisi?

Stressaantuneen ihmisen kannattaa valita kotiinsa runsaasti valkoista, sinistä ja vihreää väriä, sillä ne auttavat rentoutumaan ja tyhjentämään päätä kiireen keskellä. Energiaa, iloa ja positiivisuutta kaipaava taasen tarttuu keltaiseen ja oranssiin maalipurkkiin.

Kuvittele, että keittiöstäsi löytyisi keltainen seinä, jonka näkisit keskellä marraskuun harmautta ja pimeitä aamuja – pelkkä ajatuskin piristää, vai mitä? Kuvittele sen jälkeen makuuhuone, joka on täynnä pehmeää valkoista ja sinisen suloisia sävyjä – joko haukottelet?

Värit vaikuttavat meihin psykologisesti, joten ei ole aivan sama, millaisia värejä kotiisi valitset. Mitä suurempi pinta ja mitä enemmän tiettyä väriä kodistasi löytyy, sitä suurempi sen antama vaikutus on.

Värit vaikuttavat mielialaan:

Punainen: Kun kaipaat energiaa tai haluat purkaa tunteitasi, punainen sopii sinulle. Toisaalta jos kaipaat positiivisia ajatuksia, kannattaa valita muita värejä piristämään päivääsi. Punainen aiheuttaa helposti myös levottoman, ärtyneen olon, joten se ei ehkä ole paras valinta huoneen väriksi.

Oranssi: Positiivinen oranssi parantaa itsetuntoa ja auttaa antamaan anteeksi.

Keltainen: Reipas ja raikas väri, joka stimuloi aivoja ja auttaa piristymään. Oranssin tavoin hyvää mieltä ja aurinkoista oloa tuova väri.

Vihreä: Jos sinun on vaikea rauhoittua ja kaipaat lepoa, nauti vihreän antamasta olotilasta – se nimittäin rentouttaa, helpottaa tasapainottamaan oloa ja tunteiden kuohuntaa. Lisäksi se herättelee ruokahalua, etenkin punaiseen yhdistettynä.

Sininen: Myös sininen on rentouttava ja tyynnyttävä väri, joten se sopii erityisesti kodin sisustukseen. Lisäksi se auttaa saamaan unen päästä kiinni, mikä tekee siitä hyvän värivalinnan erityisesti makuuhuoneen puolelle.

Violetti: Violetti tasapainottaa mieltä ja auttaa voittamaan pelkotiloja. Lisäksi on mielikuvituksen ja intuition väri.

Musta: Turvaa ja rauhaa tuova musta on mysteerinen väri, joka auttaa hiljentymään ja rauhoittamaan olotilaa.

Valkoinen: Valkoinen rentouttaa ja auttaa tyhjentämään mieltä. Sen keskellä on helppo levätä ja antaa kiireiden unohtua.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat