Näin vältät turistin sudenkuopat Varsovassa

Huijatuksi tuleminen on varmin tapa pilata lomatunnelma. Varsovan hyvin tunteva paikallinen kertoo, miten turistin kannattaa miljoonakaupungissa toimia.

Taksit

Älä ota taksia lentokentän sisällä odottavilta miehiltä. He eivät tee pimeää työtä, mutta veloittavat matkasta tuplahinnan. Viralliset taksit löytyvät heti terminaalin ulkopuolelta. Niissä matkan voi maksaa myös Visa-kortilla.

Taskuvarkaat

Taitavat taskuvarkaat liikkuvat kaikissa julkikissa paikoissa. Julkista liikennettä käyttäessä vältä tungosta ja laita passit ja lompakko turvalliseen paikkaan.

Pragan kaupunginosa on historiallinen rosvojen paikka. Vältä aluetta myöhään illalla.

Rahanvaihto

Rahaa ei kannata vaihtaa lentokentällä tai hotellissa. Varsovasta löydät Kantor-nimisiä rahanvaihtopisteitä, joissa on aina pankkeja parempi kurssi.

Maksaminen

Maksukortin kopiointi on riski myös Varsovassa. Älä koskaan anna korttia pois näkyvistä. Myyjän tulee tuoda maksupääte asiakkaan eteen.

Tupakointi

Puolassa astui kuukauden sisään voimaan uusi laki, jonka mukaan julkisilla paikoilla ei saa tupakoida. Huomaa, että tämä koskee Suomesta poiketen myös esimerkiksi bussipysäkkejä, jotka lasketaan julkisiksi paikoiksi.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja