Näin urheilutähdet riensivät onnittelemaan Bidenia ja Harrisia – LeBron James tylytti Trumpia velmulla kuvanmuokkauksella

4:05
Katso video: Yhdysvaltalaismediat vahvistavat: Joe Biden on voittanut Yhdysvaltain presidentinvaalit.

Demokraattien ehdokas Joe Biden valitaan Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi. Monet urheilutähdet ovat ehtineet jo reagoida Bidenin vaalivoittoon ja Kalifornian senaattori Kamala Harrisin nousuun varapresidentiksi.

Useat amerikkalaismediat ovat julistaneet Bidenin presidentinvaalien voittajaksi. Näin presidentti Donald Trumpin valtakausi päättyy.

Biden ja varapresidentiksi nouseva Harris ovat saaneet useiden poliitikkojen ohella onnitteluja urheilijoilta.

New York Rangersin yhdysvaltalainen NHL-jääkiekkoilija  Tony DeAngelo lähetti Bidenin voitosta tunteikkaan twiitin.

– Onnittelut Joe Bidenille. Toivon hänelle kaikkea hyvää. Onneksi olkoon! Jumala siunatkoon USA:ta, DeAngelo kirjoitti.

Kuusinkertainen F1-maailmanmestari, brittiläinen Lewis Hamilton kertoi Instagramin tarinaosiossaan olevansa iloinen Bidenin ja Harrisin voitosta.

– Olen erityisen ylpeä nähdessäni Kamala Harrisin tekevän historiaa ensimmäisenä naispuolisena varapresidenttinä ja ensimmäisenä värillisenä varapresidenttinä. Upea saavutus ja hetki historiassa, Hamilton kirjoitti.

Koripallon WNBA-ammattilaissarjassa Dallas Wingsissä pelaava Arike Ogunbowale noteerasi myös historiallisuuden. Kamala Harrisista tulee paitsi USA:n ensimmäinen naispuolinen ja tummaihoinen varapresidentti, myös ensimmäinen amerikanaasialainen varapresidentti.

Utah Jazzin koripalloilija Donovan Mitchell jakoi Harrisille kunniaa.

– Onnittelut Kamala Harrisille historian tekemisestä. Jatka johtamista ja inspiroimista! Mitchell twiittasi.

Yhdysvaltalainen jalkapallotähti, mylös yhteiskunnallisista kannanotoistaan tunnettu Megan Rapinoe hehkutti niin ikään etenkin Harrisin varapresidenttiyttä.

– Ei voida vähätellä, miten historiallista ja uskomatonta tämä on Kamala Harrisille, mustille naisille ja eteläaasialaisille naisille kaikkialla, ja Amerikalle. Ei katsota taakse, koskaan, olympiavoittaja ja kaksinkertainen maailmanmestari Rapinoe iloitsi.

NBA:n tähdistöotteluun kahdesti valittu Minnesota Timberwolvesin dominikaanis-yhdysvaltalainen Karl-Anthony Towns kirjoitti, että tämä on hetki, jota USA tarvitsi ja hetki, jonka naiset ansaitsivat.

Humoristisia kuvanmuokkauksiakin on nähty. Yhden jakoi NBA-supertähti LeBron James

Kuvassa Biden on korkeammalla korilla tilanteen herrana, ja Trump tuskaisella ilmeellä alempana käsi suorana. Kuvanmuokkaus on johdettu vuoden 2016 NBA-finaalien seitsemännestä ottelusta, jossa James torjui Golden State Warriorsin Andre Iguodalan korintekoyrityksen ja johdatti Cleveland Cavaliersin mestaruuteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja