Näin upea kesämorsian Titasta tuli – katso kuvat!

Helmen Keventäjät-testiryhmässä mukana ollut Titta Iivanainen nauttii uusista ruokailutottumuksistaan ja tasapainon löytämisestä.

Helmen Keventäjät-testiryhmässä mukana ollut hämeenlinnalainen Titta Iivanainen, 29, halusi kokeilemaan Keventäjät-palvelua puoleksi vuodeksi, kun hän tuskastui nälkäkuureihin ja pinnaa kiristäviin hiilarilakkoihin. Titta halusi opiskella uuden ja kestävän ruokailutavan, ja pitääkin uusia terveempiä sekä tasapainoisempia ruokailutottumuksiaan isona voittona.

– Välillä oli ailahtelua, mutta ei se harmita. Opin niin paljon matkan varrella, Titta summaa tuntojaan testiryhmästä.

Hoikistunut, kesähäitä odotteleva nainen toteaa hymyillen, että kevät testiryhmäläisenä ja blogistina sujui mukavasti, vaikka välillä haasteitakin oli. Keventäjät-testiryhmän aikana Titta hoikistui viisi kiloa. Välillä lomailu toi kiloja takaisin, mutta arkeen palattua ja kunnollisen ruoan myötä paino lähti taas laskuun.

– Opin, että ei kannata kieltää itseltään kaikkea. Herkuttelupäivät ja maistelu on sallittua, kunhan se ei ole jokapäiväistä.

Ruokapäiväkirja on armoton ja tarkka apuri

Titta kertoo pitäneensä ahkerasti ruokapäiväkirjaa, joka auttaa seuraamaan ravitsemus- ja liikuntatottumuksia.

– Päiväkirja näyttää rehellisesti, mitä olen suuhuni laittanut: kuinka paljon olen saanut kasviksia, kuinka paljon suolaa ja miltä viime päivät näyttävät ruoan suhteen. Liikuntapäiväkirjasta pidin todella paljon, sieltä näkee kulutuksen ja omat aikaansaannokset.

Titta kertoi esimerkin päiväkirjan hyödyistä. Hän oli miehensä kanssa syömässä ja päätti valita listalta kanasalaatin, mutta yllättäen aurajuustolla ja fetajuustolla höystetty annos ei ollutkaan se kevein vaihtoehto.

– Luulin syöneeni terveellisesti, kun pyysin salaatinkastikkeen eri kippoon ja jätin leivän syömättä. Syötin myöhemmin kotona annokseni ainesosat ruokapäiväkirjaan ja järkytyin: annoksessani oli 750 kilokaloria! Ei siis mikään kevyt annos.

Kesähäitä odotellessa

Titta kertoi helmikuun alussa, että hän tavoittelee kokonaisuudessaan 12 kilon painonpudotusta, mutta on äärimmäisen tyytyväinen, jos kuusi kiloa haihtuu tiehensä. Nyt hän on viitisen kiloa keveämpi.

– Olen todella tyytyväinen. Vaikka tavoittelin kuuden kilon pudotusta, niin tämä on todella hyvin. Painonpudotus ei jää tähän testiryhmäläisyyteen, vaan jatkan Keventäjissä edelleen. Se on loistava työkalu.

Seuraava tavoite Titalle on tasapainottelu: hän on elokuun morsian, joten hääpuku on jo hankittu ja heinäkuun puolivälissä sovitus. Titan täytyy opetella tasapainottelua, että on h-hetkellä juuri oikeissa mitoissa. Titta myöntää, että siitä tulee tiukka koitos.

Päättäväinen kesämorsian vannoo, ettei vaimoonnuttuaan lakkaa huolehtimasta itsestään.

– Minun urakkani ei jää tähän. Vaikka välillä on tuntunut, että haluaisi lyödä hanskat tiskiin, voimaa kuitenkin löytyi jostain. Jatkan hyvillä mielillä eteenpäin. Olen löytänyt tasapainon ja olen tyytyväinen! hän toteaa lopuksi.

MTV3/Helmi – Laura Kokko

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja