Näin teet unelmiesi korusta totta

Eikö kultaliikkeiden valikoimista löydy omalta tuntuvaa sormusta, ja meinaako unelmiesi koru jäädä vain haavekuvaksi? Yksilöllinen, itse suunniteltu arvokoru ei ole vain superrikkaiden etuoikeus.

– Persoonallinen uniikkikoru ei tule juuri tavallista tuotetta kalliimmaksi, kultaseppämestari Jouni Salo, Tillanderin koruliikkeen pääsuunnittelija, paljastaa.

Esimerkiksi sormusten hinnat alkavat noin 1 000 eurosta – summa, jonka saa pulittaa monesta tiskituotteestakin. Tillanderin korut, myös valmiina myyntipöydällä lepäävät, tehdään käsityönä paikan päällä.

Uniikkikoruostoksilla seppä istuu alas asiakkaan kanssa suunnittelemaan mieleistä korua ja piirtää siitä mallin. Tämä ei sido vielä mihinkään, vaan korua suunnitellaan kunnes se on juuri sellainen kuin pitää.

– Teen piirustuksen, ja mikäli se ei ole asiakkaan mielestä aivan täydellinen, teen toisen. Vaikka piirtäisin useammankin mallin, se ei hintaa nosta, Jouni kertoo.

Vihkisormukset uusiokäyttöön

Paljon tulee myös asiakkaita, jotka haluavat uudistaa jo olemassa olevaa korua. Koruun voidaan esimerkiksi lisätä kiviä, tai niitä voidaan karsia. Perintökorujen kohdalla Jouni toppuuttelee hieman, jotta tunnearvo säilyisi uudistusmielisyyden puuskasta.

Uudistuksia haetaan myös vihkisormuksiin. Esimerkiksi monet pariskunnat ovat hankkineet sormuksensa nuorina ja vähävaraisina ja haluavat sitten kohennella niitä iän ja varojen kartuttua.

Erotessa moni haluaa päästä sormuksestaankin ja sen tuomista muistoista. Näistä sormuksista harvemmin pyydetään luomaan jotain uutta.

– Kerran tuli eräs pariskunta, mies uuden morsiamensa kanssa, tuomaan edellisen morsiamen sormusta. "Tämä pitäisi hävittää", Jouni muistelee ohjeistusta.

Sormus pistettiin paloiksi, ja pari sai maksun kullasta ja timanteista.

Jouni kertoo, että tyylikonsultti Leena Sarvi oli kerran antanut oivan neuvon näyttävää vihkisormusta liikkeessä harkinneelle neidolle.

– Ota mahdollisimman iso timantti. Jos ero osuu kohdalle, se vain siirretään toiseen käteen.

Studio55.fi/Milja Atu

Kuvat: Tillander ja Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja