Näin teet Kreikan-matkastasi ikimuistoisen!

Kreikan matkasuositukset riippuvat paljon siitä, houkutteleeko pakettimatka vai kiinnostaako omatoiminen seikkailu. Mikäli huoleton ja helppo ratkaisu kiinnostaa, pakettimatkallakin pääsee aidon Kreikan äärelle. Itsenäisemmälle reissaajalle taas on tarjolla monenlaisia maisemia, joissa toisiin turisteihin ei niin usein törmää.

Kreikassa syntynyt Kimon Papadopoulos suosittelee lämpimästi Kreetalle suuntaavia pakettimatkalaisia lähtemään saaren pääkaupunkiin Iraklioniin tai historialliseen Rethymnoniin.

– Siellä näkee aidointa Kreikkaa, ja sieltä voi lähteä kiertelemään kyliä autolla. Auton vuokraaminen ei ole kallista, se maksaa noin 30 euroa päivässä, ja bensankin hinta on vain 70 senttiä litralta, Papadopoulos kertoo.

Matkatoimistot järjestävät pikkukyliin patikointiretkiä, joilla Papadopouloksen korostamaan vieraanvaraisuuteen ei voi olla törmäämättä.

– Vaikka kreetalaiset ovat tunnettuja vieraanvaraisuudesta, ihmiset kuitenkin odottavat turisteja ja elävät rahasta. Siksi Kreetalla on hieman kalliimpaa, mutta hinnoista voi aina neuvotella.

Omatoimimatkalle rauhallisempiin maisemiin

Mikäli Kreikan-matkalle haluaa lähteä omin päin, Papadopoulos suosittelee muun muassa Syroksen saarta. 144 kilometrin päässä Ateenasta sijaitsevalle saarelle pääsee mantereelta laivalla 2,5 tunnissa.

– Se on hieno paikka, jossa ei ole niin paljon turisteja, koska sinne ei tehdä suoria lentoja. Siellä on edulliset hinnat, mahtavaa ruokaa ja enemmän paikallisia.

Mikäli saaristo ei kiehdo, myös mantereelta löytyy paljon upeita paikkoja. Lounais-Kreikan Ioannina, jonne Ateenasta ajaa neljässä tunnissa uutta moottoritietä pitkin, viehättää erilaisuudellaan.

– Siellä näkee luonnonmaisemia, mahtavia metsiä ja jokia.

Suosi samaa ravintolaa

Mikäli ruokakustannuksissa haluaa päästä edullisemmalla, Papadopoulos suosittelee käymään samassa ravintolassa usein syömässä.

– Jos ruoka on hyvää, kannattaa syödä samassa paikassa. Kun omistaja oppii tuntemaan, voi saada alennuksia ja esimerkiksi ilmaisia viinipulloja, Papadopoulus vinkkaa.

Etenkin turistientäyteisissä kaupungeissa kannattaa hakeutua paikallisten suosimiin tavernoihin syömään. Perinteisesti kreikkalaiset tilaavat pienessä porukassa useita ruoka-annoksia, jotka jaetaan pöytäseurueen kesken.

– Souvlaki ja moussaka ovat perinteisiä kreikkalaisia ruokia, joita kannattaa maistaa.

Kimon Papadopoulos tuli Suomeen vuonna 1971 Kreikan sotilasjuntan vuoksi. Vuonna 1972 hän muutti pysyvästi maahamme ja tapasi nykyisen suomalaisen vaimonsa. Pari kävi Kreikassa vuonna 1974, mutta päätti asettua Suomeen asumaan. Kun Papadopoulos sai Suomen kansalaisuuden vuonna 1981, hän perusti saman tien Zorbas-ravintolan. 25-vuotisen uran jälkeen Papadopoulos jäi eläkkeelle, mutta muutaman kuukauden kuluttua lääkäri suositteli miehelle työskentelemisen jatkamista. Nyt Papadopoulos luotsaa Berghyddan-tilausravintolaa, jossa tarjoillaan suomalaisten makujen lisäksi paljon kreikkalaisia herkkuja.


Lue lisää Kreikasta matkakohteena MTV3 Matkailu -sivuilta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja