Näin suomalaissinkku hurmataan ulkomailla

Suomalaissinkkujen ihannepartneri lomamatkalla olisi ehkä sulavakielinen ranskatar tai tulinen italialainen herrasmies, jonka kanssa unelmatreffit sisältäisivät laatuaikaa kulttuurin ja hyvän ruuan parissa.  Näin kertovat Hotels.comin ja Match.comin yhteistyössä toteuttaman kyselyn tulokset.

Je t'aime – ranska sulattaa sydämet

Kovin suurena yllätyksenä ei tule, että ranska äänestettiin vastaajien kesken seksikkäimmäksi kieleksi 23 %:lla äänistä. Vieraista kielistä suomalaissinkkujen sydämet saa sykkimään myös italia (17 %). Yllättävämpää on, että suomalaiset valitsivat oman äidinkielensä kolmanneksi (12 %) seksikkäimmäksi kieleksi maailmassa ennen espanjaa (10 %).

Muut pohjoismaiset kielet sen sijaan jättivät suomisinkut jokseenkin kylmäksi: ruotsia kuumimpana kielenä piti 2 %, norjaa 1 % ja tanskaa vain 0,24 % vastaajista. Suomalaiset sinkkunaiset ja -miehet olivat romanttisimmista kielistä hyvin yksimielisiä.

Viikonloppuloma käy hyvin treffeistä

Ulkomaille ei välttämättä lähdetä etsimään rakkautta, vaan se on voinut jo löytyä ja matkalle lähdetään nauttimaan kiinnostavan ihmisen seurasta. Suomalaiset eivät kyselyn perusteella ole turhan varovaisia deittailijoita: 72 % oli sitä mieltä, että esimerkiksi viikonlopun kestävä reissu mukavaan matkakohteeseen voi käydä hyvin ensitreffeistä kotimaassa tavatun sydänkäpysen kanssa.

Lomaromanssinsa suomalaissinkku vie ensimmäisenä romanttiselle illalliselle. Noin kolmannes kuitenkin suosii aktiivisempaa tekemistä: päivää rannalla, vauhdikasta retkeä, vaeltelua kaupungilla tai maaseudulla. Muuten aika treffikumppanin kanssa kuluisi lähes puolen (45 %) vastaajien unelmissa hyvän ruuan ja kulttuurin parissa. Toinen suosikki on perinteinen, hikisen kuuma aurinkoloma 26 % mielestä.

Hotels.comin ja deittisivusto Match.comin yhteinen kysely toteutettiin kesäkuussa 2014. Vastauksia saatiin Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Tanskasta yhteensä 5 499. Suomalaisia sinkkuja vastanneista oli 890, joista miehiä oli 59,6 prosenttia ja naisia 40,4 prosenttia.

Lähde Hotels.com

Lue myös:

    Uusimmat