Mainos

Näin Sinisten ääni muuttui kellossa täysin: Sinisten puoluesihteerin lakkauttamispuheet muuttuivatkin intoiluksi jatkosta: "Systeemi on mätä"

2:48
Matti Torvinen kommentoi sinisten jatkoa MTV Uutiset Liven haastattelussa maanantaina.

Sunnuntain eduskuntavaalipäivä oli hallituspuolue sinisille synkkä. Puolue jäi ilman ainuttakaan paikkaa tulevalle eduskuntakaudelle. Päättyneen kauden lopuksi sinisillä oli 17 edustajapaikkaa ja viisi ministeriä Sipilän hallituksessa.

Ennakkoäänten saavuttua valahti sinisten vaalivalvojaisissa monen kasvoille kalpea mutrusuu. Kovin leveä hymy ei ollut ennen vaalipäivääkään, sillä kannatuskyselyt olivat näyttäneet puolueen suosioksi noin puolta virhemarginaalista.

Ainoastaan puheenjohtaja Sampo Terho tuntui uskovan omiinsa – tai ainakin valoi uskoa heihin.

Jatkaako puolue?

Kohtalonhetkinä puoluesihteeri Matti Torvisen jopa tulkittiin lipsauttaneen, että siniset saatetaan lakkauttaa.

– Jos tulosta ei tule, harkitsemme mitä tehdään. Kansa on antanut tuomionsa. Jos sen mielestä perussuomalaisten hajoaminen oli virhe, pitää harkita puolueesta luopumista, Torvinen sanoi Helsingin Sanomille ääntenlaskun loppupuolella.

Puolueen toinen äänitorvi, puheenjohtaja Terho tyrmäsi väitteet tuoreeltaan.

Nukutun yön jälkeen eilen oli ääni Torvisenkin kellossa erilainen. Puolueen lakkauttamispuheet olivat muuttuneet omien suitsutukseksi, kun MTV Uutiset kysyi Torviselta puolueen tulevaisuudesta ennen kohtalokasta kokousta, jossa puolueen jatkosta keskusteltiin.

Torvinen sanoi, että hänen puheensa lakkauttamisesta tulkittiin liian dramaattisesti.

– Kentän viesti on ollut se, että ei jäädä tuleen makaamaan. Odotettua suurempi tappio tuli, mutta ihmiset ovat valmiita jatkamaan. Sellainen selkeä viesti on ollut, Torvinen vakuutti.

”Systeemi on mätä”

Torvisen mukaan sinisten aika koittaa jälleen, kun tämä "näissä vaaleissa syntynyt kupla puhkeaa”. Tämänkertaista vaalitulosta Torvinen kommentoi tähän tapaan:

– Suomessa systeemi on yksinkertaisesti mätä. Nämä vaalit osoittivat, että rahalla saa ja hevosella pääsee. Tällaisilla sloganeilla, kuten polttoaineen hinnat alas, ei saada parasta lopputulosta aikaan, Torvinen pohti.

– Me teemme määrätietoista, rehtiä ja reilua työtä. Me emme rakenna muuria Tornionjoelle, vaan olemme vuorovaikutteinen ja demokraattinen yhteisö.

Takaisin hallitukseen

Puheenjohtaja Terholle Torvinen antaa täyden luottamuksensa ja vakuuttaa, että muutkin puolueessa tekevät samoin.

– Sampo Terho on meidän keskeisen näkemyksen mukaan Suomen paras ja älykkäin puheenjohtaja. Hänen paikkaansa ei ole kukaan meillä haastamassa. Terho on Suomen tulevaisuuden suuri mies ja jossain vaiheessa jälleen hallituksessa, Torvinen puhkuu.

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Terho sai puolueen toiseksi eniten ääniä (3094) häviten puolustusministeri Jussi Niinistölle vajaat sata ääntä. Molemmat olivat ehdolla Uudeltamaalta.

Sininen tulevaisuus ilmoitti eilen jatkavansa toimintaansa vastaisuudessakin, vaikka puolue menetti kaikki kansanedustajapaikkansa sunnuntaisissa eduskuntavaaleissa.

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho kommentoi, että toiminta on taloudellisesti pienimuotoista, mutta se jatkuu. Puoluekokous pohtii kesäkuussa tarkemmin puolueen uudistamista ja suuntaa.

Terhon mukaan eurovaaleihin osallistumisesta on keskusteltu, mutta siitä tiedotetaan myöhemmin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja