Näin siedät anopin seuraa jouluna – lue vinkit!

Jouluna joutuu sietämään monen sukulaisen seuraa, mutta anopin seura saattaa ahdistaa eniten. Tässä vinkit, kuinka selviät joulusta anopin kanssa ilman suurta draamaa.

Kauhistuttaako ajatuskin joulun viettämisestä anopin seurassa? Tv-psykologi Donna Dawson paljastaa parhaimmat vinkit joulurauhaan.

– Jos olet miniä, sinun täytyy ymmärtää, ettei kumppanisi äiti usko koskaan, että joku tyttö olisi hänen sinisilmäisen poikansa arvoinen, Dawson huomauttaa.

– Muista, että äiti on tottunut olemaan ykkösnainen poikansa silmissä tämän varttuessa, joten hänen on hyvin vaikeaa luopua paikastaan toisen naisen vuoksi.

Näin selviät anopista

– Älä koskaan kritisoi hänen poikaansa päin naamaa tai edes hänen läsnä ollessaan. Usein äidit puolustavat poikiaan herkästi, vaikka nämä olisivat väärässäkin.

– Älä koskaan uskoudu hänelle parisuhdeongelmiesi kanssa, koska tuota tietoa voidaan käyttää sinua vastaan myöhemmin. Uskoudu vain, jos kyseessä on jokin todella vakava asia, kuten masennus, alkoholi tai huumeet.

– Kehu aina hänen poikaansa, jotta hän tietää kasvattaneensa tämän hyvin.

– Kun olet hänen kotonaan, kehu häntä jostain – vaikka loistavasta sisustuksesta tai mainioista kokkaustaidoista. Tämä auttaa häntä rentoutumaan ja poistaa hänen luonnollisen halunsa kilpailla kanssasi.

– Kun olet hänen kotonaan, tarjoudu auttamaan häntä aterioiden tai tiskaamisen kanssa. Älä koskaan istu paikallasi ja odota, että tarjoilu pelaa – vaikka hänen poikansa niin tekisikin!

– Jos hän näpäyttää sinua jostakin, älä huomioi kommenttia tai suhtaudu siihen naureskellen. Jos suutut hänelle, hän huomaa, että hänellä on sinuun valta ja hän kiusaa sinua vielä enemmän.

– Ellei kyseessä ole jokin vakava asia, älä pyydä kumppaniasi puolustamaan sinua äidilleen. Yritä selvittää asiat itse.

– Jos sinun ja anoppisi suhde on todella jäätävä, ole hänelle ystävällinen, osta hänelle kukkia tai pyydä lounaalle juttelemaan. Kysy häneltä kysymyksiä, jos hän vaikka tuntee, ettei häntä huomioida tarpeeksi. Jos hän yrittää sekaantua sinun ja poikansa asioihin, kerro kohteliaasti, mutta jämäkästi, että te hoidatte ongelmanne keskenänne, mutta toivot, että voitte olla anopin kanssa ystäviä.


LUE MYÖS:


AVA

Lähde: femalefirst.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja