Näin toimit ongelma-anopin kanssa – lue ohjeet!

Onko sinulla nalkuttava tai liian utelias anoppi? Lue vinkit ja opi käsittelemään häntä!

Tuntuuko sinusta, että anoppisi inhoaa sinua? Et ole yksin! Moni kamppailee kahden perheen yhdistämisen aiheuttamien ongelmien kanssa. Life123.com listasi ohjeet, joilla pääset eroon anoppiongelmistasi.

Kokeile aluksi näitä ratkaisuja!

Kokeile aluksi katsoa tilannetta anopin näkökulmasta. Miehesi on hänen poikansa ja silmäteränsä. Anoppi ei siis välttämättä vihaa sinua, vaan haluaa pojalleen parasta eikä ymmärrä, että loukkaa tunteitasi tavoitellessaan "täydellistä elämää" lapselleen.

Anoppisi on myös tottunut olemaan poikansa elämän tärkein nainen, ja nyt tämä tilanne on muuttunut: sinä olet astunut kuvioihin! Moni unohtaa, että anoppi on myös äiti, joka kasvatti, hoivasi ja ruokki miestä, joka on nyt kasvanut aikuiseksi. Anoppisi on vastuussa monista upeista asioista elämässäsi!

Oletko ajatellut, että anoppisi saattaa olla peloissaan? Kenties hän pelkää yksinjäämistä tai sitä, ettette muista soitella hänelle tai anna hänen tavata tulevia lapsenlapsia. Häntä voi myös pelottaa rakkautenne voima. Koska tarina "kamalasta anopista" on jo legenda, kenties hän uskoo, että sinä haluat hänestä eroon – vaikka varmuuden vuoksi.

Käyttäytyykö anoppisi aina samalla, ärsyttävällä tavalla? Lue ratkaisut ja toimintamallit yleisimpiin ongelmiin!

Ongelma: Hän on kylmä sinua kohtaan

Jos anoppi kieltäytyy halauksista ja on etäinen, ole mukava. Kyllä, se on vaikeaa, mutta yritä! Ole aito ja kerro hänelle, että haluat hänet osaksi elämääsi etkä halua viedä hänen paikkansa. Anna hänelle aikaa ja pyydä vaikkapa apua jossakin asiassa, jossa hän on hyvä. Kukaan ei voi vihoitella ikuisesti ihmiselle, joka käyttäytyy kultaisesti.

Ongelma: Hän pomottaa

Hän kertoo sinulle ja miehellesi, miten lapsia, asuntoa ja suhdetta hoidetaan. Ärsyttävää!

Jos näin käy, voit kiittää ja kertoa, että olet tällä kertaa päättänyt hoitaa pyykkisi tai tiskikoneen lastaamisen omalla tavallasi, mutta pidät hyvän neuvon mielessäsi ja kokeilet sitä myöhemmin. Voit myös pyytää häneltä apua vaikkapa viikkaamisessa, jos hän on siinä taitava – näin hän saa avustaa sinua ja pääsee samalla eroon neuvomistarpeistaan.

Ongelma: Hän kyselee koko ajan

Koska niitä lapsia tulee? Koska ostatte asunnon, olettehan nyt aviopari? Koska vaihdatte tuon romuauton uuteen?

Jos anoppi on utelevaa sorttia, vakuuttakaa hänelle, että hän saa tietää kaikenlaisista muutoksista ensimmäisenä – onhan hän tärkeä osa perhettänne. Lapsiasiassa voitte todeta, että asiasta on jo keskusteltu ja siihen palataan esimerkiksi vuoden kuluttua. Esittäkää asia lempeästi yhtenä rintamana ja tehkää selväksi, ettette aio tehdä asiasta minkäänlaisia päätöksiä nyt.

Lue myös:


MTV3/Helmi

Lähde: Life123.com

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja