Mainos

Näin Särkänniemi kommentoi delfiinisyytöksiä

Särkänniemen toimitusjohtajan Miikka Seppälän mukaan verkkojulkaisu Long Playn artikkelissa ei ole mitään uutta.

– Sen verran ehdin katsoa, että itse asiassa siinä ei ole oikeastaan mitään uutta näyttänyt olevan, Seppälä sanoo MTV Uutisille.

Long Playn tuoreen artikkelin mukaan Tampereen Särkänniemen delfiinien ongelmista on jätetty kertomatta asioita, ja niistä on jopa valehdeltu. Artikkelissa viitataan entisten ja nykyisten delfinaarion työntekijöiden haastatteluihin, joiden mukaan delfiineille on aiheutunut ongelmia vankeudessa elämisestä.

Artikkelin mukaan delfinaario on myös kertonut väärää tietoa poikaskuolemista. 

Seppälän mukaan kaikki delfinaariota koskevat asiat on uutisoitu eläinlääkäreiden ja kuolinsyytutkijoiden lausuntojen mukaan. 

– Siitä (valehtelusta) pystytään sanomaan, että se ei pidä paikkansa, Seppälä sanoo.

"Yritetty tehdä kohujuttua"

Seppälä on työskennellyt Särkänniemessä vuodesta 2010 asti.

– Kaikkea ei voi tietää, sillä delfinaario toiminut vuodesta 1985 saakka. Sen mitä olen itse nähnyt, ja tiedän niitä henkilöitä, on hyvin vaikea kuvitella, että he eivät olisivat toimineet eettisesti ja moraalisesti oikein.

Seppälä myös kertoo, että osa artikkeliin haastatelluista työntekijöistä on soittanut Särkänniemeen ja sanonut, että heidän sanomisiaan on saatettu kääntää raflaavan näköiseksi.

Samalla Seppälä kuitenkin muistuttaa, että maailma on ollut erilainen 1980-luvun puolivälissä.

– Se, miten eläimet aikanaan tuotiin on ehkä erilaista kun tämän päivän standardit, mutta näistäkin on kerrottu.

Long Playn mukaan delfinaario täyttää sirkuksen tunnusmerkit, mutta toimii kuitenkin eläintarhaluvalla.  Seppälän mukaan delfinaariota valovat viranomaiset, Evira ja AVI, ovat vuosi sitten näin todenneet. Delfinaariossa siis on sirkuksen tunnusmerkkejä täyttäviä piirteitä.

– Se voisi toimia sirkusluvalla, mutta delfinaario täyttää myös kaikki eläintarhaluvan asettamat kriteetit ja vieläpä erittäin hyvin.

Seppälän mukaan artikkelia lukiessa hänelle tuli "sellainen olo, että verkkojulkaisu on yrittänyt tehdä kohujuttua ilman mitään uusia tietoa". Hän ei vielä haastatteluun mennessä ollut ehtinyt lukea Long Playn artikkelia kokonaan.
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja