Näin saat seksihalusi takaisin

Älä unohda seksuaalisuuttasi, vaikka seksin harrastaminen ei tällä hetkellä kiinnostaisikaan. Libido rakastaa fantasioita, sooloseksiä ja romantiikkaa.

Haluttomuus on yleinen ongelma, josta kärsivät parisuhteessa elävien lisäksi usein myös sinkkunaiset. Yksinäisyys ja selibaatti voivat ruokkia haluttomuutta. Seksistä kirjoittaneet Ian Kerner ja Bill Cloke kertovat Cosmopolitan-lehdessä, kuinka vällyjen väliin saa taas vipinää.

Pelkkä ulkonäkö ei riitä

Miesten seksihalut heräävät yleensä henkiin helposti: ei tarvita kuin vähäpukeinen nainen kadulla, niin kaksilahkeinen on valmis tositoimiin. Haluttomuudesta kärsivä nainen ei syty yhtä helposti. Tunteakseen vetoa mieheen, nainen tarvitsee muutakin kuin hyvännäköisen vartalon.

– Nainen, joka ei tunne romanttista vetoa mieheen, tuntee epätodennäköisemmin seksuaalista halua, Cloke sanoo.

Haluttomuudesta kärsivän on siis hyvä antaa itselleen lupa vähän ihastua.

Seis selibaatille

Haluttomuus voi ruokkia itse itseään. Vaikka seksi ei kiinnosta, ei kannata vetäytyä kuoreensa, vaan houkutella seksuaalisuuttaan takaisin. Selibaatti laskee testosteronitasoa, mikä vähentää läheisyydenkaipuuta.

– Mitä enemmän harrastat seksiä, sitä enemmän haluat sitä, Kerner vinkkaa.

Mikäli mahdollista, seksiä kannattaa siis harrastaa, vaikka ei olisikaan "sillä tuulella".

Ruoki libidoa fantasioilla

Vaikka haluttomuus tuntuisi kestävän iäisyyden, ei ole välttämättä syytä huolestua. Usein halut heräävät henkiin, kun "se oikea" astuu elämään.

– Suhteen ensimmäisen kuuden kuukauden ajan naiset käyvät ylikierroksilla ja he haluavat seksiä koko ajan, Cloke kertoo.

Ennen "sen oikean" kohtaamista kannattaa luottaa hyväksi havaittuihin keinoihin: fantasioihin, seksistä puhumiseen ja sooloseksiin. Libido on itseään ruokkiva kone, se kannattaa pitää käynnissä eroottisilla teoilla.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja