Näin saat itsesi innostumaan!

Innostuminen on ihanaa, heittäytyä tunteeseen ja antaa sen viedä. Valitettavasti innostus usein kuitenkin hiipuu ja latistuu suorittamiseksi. Mutta voiko innostusta oppia ja siitä tehdä tavan? Voi, vakuuttavat aiheesta kirjan kirjoittaneet Pauli Aalto-Setälä ja Mikael Saarinen.

Innostus on energiaa. Innostus rikastaa elämää ja avaa ovia uuteen, kirjoittavat Aalto-Setälä ja Saarinen vasta julkaistussa kirjassaan Innostus - Myötämanipuloinnin aakkoset (Talentum 2014). Kirjassa he myös antavat yksinkertaisia harjoitteita, joiden avulla voit

Voiko kuka tahansa innostua? Mitä jos innostumisen taidon on unohtanut?

Kaikilla on kyky innostua, Aalto-Setälä ja Saarinen vakuuttavat. Innostuminen on luonnollista, mutta kasvaessamme ja oppiessamme unohdamme spontaanin innostumisen taidon. Älä anna pään sisäisten uskomusten ohjata tai rajoittaa sinua liikaa, kirjailijat varoittavat.

Itse asiassa innostuminen on aika yksinkertaista.

Tässä pari keinoa joilla voit opetella jälleen innostumaan.

– Ole läsnä. Suuntaa huomio ja energia juuri tähän hetkeen ja siihen, mikä nyt on tärkeää. Nauti kokemuksista tässä ja nyt.

– Anna itsellesi lupa olla oma itsesi. Hyväksy virheet ja päästä niistä irti. Menneisyyttään ei voi muuttaa, mutta huomisen voi sössiä murehtimalla, Aalto-Setälä ja Saarinen kirjoittavat.

– Luo itsellesi uusi tapa, josta saat energiaa, kirjailijat vinkkaavat. Toista sitä niin usein, että siitä tulee oikeasti tapa.

– Muista olla avoin, utelias, nauti ja iloitse pienistä saavutuksista.

– Ole innostaja - innostus tarttuu. Huomioi toinen ja tue toisen innostusta.

– Hymyile, vaikka väkisin. Aivot tulkitsevat poskilihasaktivaation johtuvan aidosta tyytyväisyydestä ja pian mielialasi muuttuu oikeastikin, kirjailijat lupaavat.

– Naura. Naura vaikka ei naurattaisi. Kyky aktivoida myönteisiä tunteita on kiinni toistoista, mitä useammin niitä harjoitetaan, sitä helpommin ne tapahtuvat, kirjassa todetaan.

Ole rohkea

Muista, innostuminen vaatii rohkeutta eikä ketään voi pakottaa innostumaan. Innostuksen tappamiseen ei tarvita kovin suuria ponnistuksia, kuten jokainen varmasti tietää. Innostus ja latistus syntyvät samasta jännitysenergiasta, Aalto-Setälä ja Saarinen kirjoittavat.

Haluatko sinä tukahduttaa tuon energian vai saada siitä voimaa? Tarvitaan vain hiukka rohkeutta ja myönteistä asennetta, ja voit jälleen iloita elämän pienistä ihmeistä pikkulapsen tavoin.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat