Näin rakastunut mokaa Facebookissa

Facebook on tuonut myös seurusteluun aivan uuden ulottuvuuden. Millaisia mokia nettimaailmassa tehdään parisuhteiden saralla?

Jatkuvasti vaihtuvat suhdestatukset, me-muodon käyttö ja Facebookin käyttö kostamiseen ovat vain joitakin The Friskyn listaamista parisuhdemokista, joita rakastuneet tekevät "naamakirjassa".

Liikaa liian varhain

Yhteiselonne saattaa muuttua Facebookissa vakavaksi ennen kuin olette tosielämässä edes tutustuneet kunnolla. Älä lisää sivullesi kokonaista albumia ensitreffikuvianne, jos olette tunteneet vasta kaksi viikkoa. Älä myöskään vaihda suhdestatustasi parisuhteeksi vielä tässä vaiheessa, sillä se saattaa pelottaa kumppanisi pois.

Olivatko treffinne niin maagiset, että päädyitte vällyjen väliin? Ihanaa. Älä kuitenkaan kuuluta Facebookissa saaneesi loistavaa kyytiä makuuhuoneessa. Vaikka kyseessä on kehu, voi asian julkinen tiedottaminen ahdistaa kumppaniasi.

Uuden ihastuksesi Facebook -seinän täyttäminen sydämillä tai treffihehkutuksilla ei välttämättä takaa haluttua tulosta, sillä liian suuret kiintymyksen osoitukset liian varhain tuppaavat olemaan söpön sijaan ahdistavia.

Älä vihjaile statuspäivityksessäsi. Jos lähettelet kryptisiä viestejä ihastuksesi kohteelle, hän voi päätellä, ettet ole tarpeeksi kypsä sanomaan asioita suoraan. Salamyhkäinen päivitys myös saa muut ystävälistallasi olevat miettimään, kenelle viesti on tarkoitettu, ja miksi. Ja haluaako ihastuksesi kohde, että viljelet suhteenne sisäisiä vitsejä koko lähipiirillesi?

Sinkku, eiku…

Jatkuvasti vaihtuva suhdestatus hämmentää ja ärsyttää kaveripiiriäsi. Kun löydät uuden kumppanin, olette "parisuhteessa". Riidan tullen statuksesi muuttuu sinkuksi, ja ensi viikolla suhteenne onkin "vaikea selittää". Kun saatte asiat sovittua, olet taas "parisuhteessa". Jatkuva jojoilu on kenties osoitus jännittävästä rakkauselämästä, mutta statusvaihtelu on Facebook -ystävistäsi vain uuvuttavaa ja ärsyttävää.

Me-muodon käyttäminen statuspäivityksessä saattaa raastaa naamakirjakavereitasi. "Me pidimme eilisestä teatterikappaleesta" on osoitus yhteisistä intresseistänne, mutta se lukee silti vain sinun nimesi vieressä – etkä sinä ole "me".

Jokaisen arkipäiväisen tekemisenne listaaminen naamakirjaan ei myöskään ole suotavaa: "me teemme kaakaota ja syömme keksejä" ei kiinnosta kovin monia, usko pois. Sama koskee kuvapolitiikka: muutama onnen suudelma -otos korostaa onnellisuuttanne, kolmesivuinen suuteloalbumi sen sijaan on liioittelua.

Facebook-terapiaa?

Naamakirja ei ole terapiamuoto. Älä siirrä riitaa tai nalkutusta kumppanisi Facebook -seinälle. Illanvietossa tappeleva pari tekee koko seurueen olon epämukavaksi, eikä nettiriitely ystävien nähden ole yhtään parempi vaihtoehto.

Älä käytä Facebookia kostamiseen. Vihaiset seinäkirjoitukset exäsi sivulle tai häntä esittävien rumien kuvien lataaminen voi helpottaa oloasi, mutta vain hetken: kun pomosi ja harrastusseurasi huomaavat tekojesi epäkypsyyden, alat toivoa, että olisit hillinnyt kostonhimoasi.

MTV3/Helmi

Lähde: Thefrisky.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat