Näin pysyt terveenä kaiken ikäisenä!

Olit sitten minkä ikäinen tahansa, voit aina vaikuttaa terveyteesi elämäntavoillasi. Itsestään huolehtimista ei pidä lopettaa missään vaiheessa.

0–2-vuotiaat

- Hanki lapsellesi kaikki suositellut rokotukset ja seuraa hänen kasvuaan neuvolassa.

- Terveelliset ruokailutavat on hyvä opettaa lapselle jo pienestä pitäen. Suosi täysjyvätuotteita ja kasviksia ja vältä transrasvoja, kovia rasvoja sekä suolaa ja lisättyä sokeria.

3–18-vuotiaat

- Lapsen on hyvä liikkua aktiivisesti vähintään tunnin verran päivässä. Pyöräily, hyppynarun hyppely, jalkapallo ja ulkoleikit ovat hyvää liikuntaa.

- Liikunta on hyvästä, mutta pidä huoli, että lapsesi kauneuskäsitykset eivät vääristy. Liikuntaan ei saa suhtautua pakkomielteisesti itseään tarkkaillen. Kun murrosikä lähestyy, ulkonäkökysymykset voivat alkaa vaivata lasta.

- Keskustele lapsesi kanssa, ja seuraa hänen käyttäytymistään. Mielialanvaihtelut kuuluvat teini-ikään, mutta liiallinen masennus ei.

19–59-vuotiaana

- Huolehdi, että syöt monipuolista ja terveellistä ravintoa.

- Pidä huoli, että käyt säännöllisesti terveystarkastuksissa.

- Harrasta liikuntaa, vaikka joskus tuntuisikin siltä, ettei aikaa ole.

- Pidä huolta ihmissuhteistasi ja nuku riittävästi.

- Älä unohda ottaa tehosterokotuksia.

60+

- Iän myötä terveellisen ruokavalion merkitys korostuu entisestään. Huolehdi, että saat riittävästi vitamiineja ja hivenaineita.

- Liikunta vähentää riskiä sairastua niin masennukseen kuin fyysisiinkin sairauksiin. Jo puolen tunnin kävely päivittäin tekee hyvää.

- Pidä huolta ihmissuhteistasi ja nauti elämästä.

Studio55/Tuuli Lindgren

Lähde: time.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja