Mainos

Näin poltat sillat takanasi

Uusi vuosi tarkoittaa monesti myös uutta aikaa ja uusia ystäviä ja kokemuksia. Toisinaan elämässä kohtaa ihmisiä, joita ei elämäänsä välttämättä halua. Tässä muutamia vinkkejä, kuinka polttaa sillat takanaan.

Aina varotellaan, ettei siltoja kannata polttaa takanaan. Siitä huolimatta moni tekee niin. Tässä muutama Askmen.comin vinkki, kuinka voit tehdä asian tyylillä.

Tuttavat

Elämä on täynnä satunnaisia tuttavuuksia. Joistain muodostuu ajan myötä tosiystäviä, jotkut katoavat elämästä itsekseen ja toisista tekee mieli lähinnä päästä eroon.

Jos tuttavuus on satunnainen työn kautta syntynyt tai kaverin kaveri, kokeile vain olla huomioimatta hänen yhteydenottojaan. Älä tapaa henkilöä, vetoa esimerkiksi työkiireisiin ja älä vastaa yksityiselämääsi liittyviin kyselyihin. Ajan myötä lähes itsekseen nämä tuttavuudet katoavat elämästäsi. Se mitä, ei kannata tämän kaltaisten tuttavuuksien kanssa tehdä, on yrittää kasvokkain selittää, että sinulla on jo liikaa ystäviä ja nyt ei ole hänelle tilaa elämässäsi. Tämä antaa sinusta vain todella omituisen kuvan.

Ystävät

Ystävät ovat elämän rikkaus – tai sitten ei. Joskus vahvinkin ystävyys voi kariutua. Syitä on miljoonia. Älä kuitenkaan aliarvioi yhteistä historiaanne. Hän on joskus merkinnyt sinulle paljon. Älä siis polta siltoja puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Ystävän poistaminen elämästä on vaikeampaa kuin voisi heti kuvitella. Toimenpidettä voi verrata kirurgiseen operaatioon, sillä ystävä on usein kasvanut osaksi sinua. Mutta jos olet päätöksesi tehnyt, perustele se konkreettisesti ja kunnolla ystävällesi – ja itsellesi. Tapaa tuleva ex-ystäväsi kasvokkain jossain neutraalilla maaperällä. Älä sovi lounasta tai vastaavaa tapaamista, jossa joudut "jumiin" pidemmäksi aikaa. Kun tapaatte, mene suoraan asiaan, älä siis kiertele tai kaartele turhaan. Osoita myös empatiaa. Sen sijaan, että töksäytät "juot liikaa ja vedät minut mukanasi pohjalle", kokeile esimerkiksi "meillä on aina ollut mahtavaa, mutta minun pitää nyt kuitenkin perääntyä ja ottaa aikaa itselleni. Tiedän, että ymmärrät",

Kollegat

Joskus joutuu jättämään työpaikan ja edellisiin työkavereihin ei välttämättä halua olla enää yhteydessä. Olivat syyt mitkä tahansa, säilytä tahdikkuus. Annat itsestäsi huomattavasti paremman kuvan, kun et lähde kiroillen tai tavaroita heitellen. Ole sen sijaan selkeä sekä itsellesi että muille, miksi lähdet. Työympäristössä hillitty ja sivistynyt käytös on paras valinta. Yksinkertaistettuna, kättele ja kiitä yhteistyöstä ja sen jälkeen olet vapaa poistumaan.

Perhe

Tämä on kaikista vaikein ja haastavin välien katkaisu. Perheeseen tunnesiteet ovat usein suuremmat ja syvemmät, kuin muihin elämän ihmisiin. Siltojen polttaminen perheeseen on erittäin vaikea ratkaisu, mutta joskus sekin tulee vastaan. Ennen kuin lähdet tähän, ole täysin varma mitä olet tekemässä. Verisiteiden katkaiseminen on toisinaan lopullista ja niiden korjaaminen on hyvin vaikeaa.

Älä pakota toisten perheenjäsenten valitsemaan puolia, jos olet katkaisemassa välit vain tietyn henkilön kanssa. Pidä asia sinun ja hänen välisenä, äläkä vedä muita mukaan, jos se on vain vältettävissä. Ole selkeä ja johdonmukainen. Anna ensin varoituslaukaus ja selitä sen syy. Jos tämä ei auta, katkaise välit ripeällä ja selkeällä pesäerolla. Ole vakuuttava. Siltojen polttamisessa on myös ehkä syytä olla selkeä sen suhteen, että kommunikaatioväylät voi avata myöhemmin uudelleen, jos pääsette ongelmasta sopuun sinun ehdoillasi.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: Askmen.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.