Näin pitkä se on: Floridan rämealueelta löytyi ennätyssuuri pyton – 5,18 metriä pitkä käärme painoi yli 63 kiloa!

0:43
Ei käärmepelkoisille! Tältä näyttää valtava pyton, joka löytyi kansallispuistosta Floridasta.

Yhdysvalloista Floridasta on löydetty uusi ennätyspyton. Käärme häviää edeltäjälleen pituudessa, mutta on reilut 18 kiloa painavampi. Katso videolta kuva uudesta ennätyspytonista.

Tutkijat ovat löytäneet 5,18 metriä pitkän burmanpytonin Etelä-Floridassa sijaitsevasta Evergladesin kansallispuistosta. Naaraskäärme painoi 63,5 kiloa ja kantoi 73 munaa. Tapauksesta uutisoi CNN.

Burmanpyton on yksi maailman suurimmista käärmelajeista. Kyseisestä kansallispuistosta on löydetty useita noin 2–3 metrin pituisia yksilöitä. Kansallispuisto on rämemaata ja myös sen trooppinen ilmasto on käärmeille suosiollinen.

Pisin alueella tavattu pyton oli jopa 5,5 metriä pitkä

Edellinen ennätyksenhaltija oli noin 5,5 metriä pitkä ja painoi reilut 45 kiloa. Edeltäjä painoi siis 18,5 kiloa vähemmän, kuin nyt löydetty yksilö. Katso videolta kuva, jonka kansallispuisto julkaisi Facebook-sivullaan uudesta ennätyspytonista.

Tutkijatiimi kertoo, että löytö oli mahdollinen uuden paikannusteknologian ja tutkimustiedon ansiosta. Näin munia kantavia naaraspytoneita on onnistuttu löytämään uroskäärmeiden radiolähettimiä seuraamalla.

Kanta on noussut luontaisten vihollisten puuttuessa

Burmanpytoneita asuu luontaisesti Kaakkois-Aasiassa. Yhdysvalloissa se on vieraslaji, jonka määrät ovat nousseet viime vuosikymmenten aikana. Käärmeet ovat uhka luontaisesti alueella eläville villieläimille.

– Tiimi ei ainoastaan poista käärmeitä, vaan kerää myös dataa tutkimusta varten, kehittää uusia poistomenetelmiä ja tutkii kuinka pytonit käyttävät aluetta, kansallispuiston Facebook-julkaisussa kerrotaan.

Viranomaiset arvioivat, että jopa 100 000 pytonia elää Miamin ympärillä sijaitsevilla, laajoilla rämealueilla. Pytonilla ei ole Floridassa luontaisia vihollisia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja