Näin pettäjään suhtaudutaan

Helmi kysyi lukijoiltaan, olivatko he jääneet kiinni pettämisestä rysän päältä. Valtaosa vastaajista kertoi, ettei kiinni jäämisestä ollut pelkoa, sillä pettäminen ei kuulunut heidän suhteisiinsa. Vain noin 20 prosenttia jakoi petolliset tarinansa. Millainen asenne pettäjiä kohtaan oli?

Oletko jäänyt pettämisestä kiinni rysän päällä? Helmi halusi tietää lukijoidensa mehevimmät tarinat aiheesta. Miltei 80 prosenttia vastasi, ettei ollut voinut jäädä kiinni pettämisestä, koska ei uskonut sen kuuluvan suhteeseen, eikä näin ollen sitä myöskään harrastanut. Vain noin 20 prosenttia paljasti joko jääneensä kiinni tai sumuttavansa vieläkin puolisoansa onnistuneesti.

Ällöttävä ajatus

79 prosenttia äänestykseen vastanneista kertoi yksiselitteisesti, ettei harrastanut pettämistä, joten kiinni jäämisestäkään ei ollut pelkoa. Pettämistä pidettiin epäkunnioittavana ja ällöttävänä, eikä pettäjään suhtauduttu suopeasti.

– Jos toista oikeasti rakastaa, niin tätä kunnioittaa, eikä petä. Jos taas ei rakasta, eikä kunnioita, miksi olla koko suhteessa pilaamassa kumppanin elämää seksitaudeilla ja valhekierteellä? Mies ei ole mikään hieromasauva tai nainen pelkkä pesä. Ne, jotka pitävät toista ihmistä vain seksileluna, pettävät. Heille toisen vartalo on esine, ja jos joku petetty haavoittuu, ei se tällaista henkisesti leikki-ikäistä peluria haavoita. Minä en petä, koska arvostan miestäni, enkä pidä muutenkaan ihmisiä seksileluina. Nautin kyllä seksistä ja se sopii vaikka joka päivä, mutta vain oman kumppanini kanssa. Jos kumppaniin kyllästyy, on sama rehellisesti vaihtaa. Ja jos on pakko pitää haaremia, on silloin parempi ryhtyä alan ammattilaiseksi vaikkapa pornoteollisuuden palvelukseen.

– Ei ole tarvetta, halua, eikä mielenkiintoa. Oma aviomieheni riittää minulle.

– Pettäminen on syvältä. Ensimmäinen poikaystäväni oli varmaan jonkinlainen sosiopaatti, petti ilman mitään tunnonvaivoja, ja minä onneton siirsin traumani seuraaviin suhteisiini vaihtamalla poikaystävää tiheään ja pettämällä vuorostani jokaista edes kerran. En jäänyt kiinni, mutta tulin kai sitten järkiini ja lopetin. Nyt koko ajatus pettämisestä on inhottavuudessaan täysin mahdoton.

– Ällöttää pelkkä ajatuskin. Jos mieheni jäisi kiinni pettämisestä, jättäisin hänet ja tekisin hänen elämästään maanpäällisen helvetin! Se muuten on lupaus!

"Eihän se oikein ole, mutta..."

Vain noin 21 prosenttia vastaajista oli joskus pettänyt ja jäänyt kiinni tai onnistunut selviämään syrjähypystään kuin koira veräjästä. Kiinni jääneet kuvailivat yllätetyiksi tulemista kauheaksi tilanteeksi, jälkensä salanneet taas tunnustivat, ettei toiminta ollut oikein, vaikka sitä tulikin harrastettua.

– Entiselle poikaystävälleni melkein jäin kiinni, kun olin petipuuhissa yhteisen hyvän ystävämme kanssa. Poikaystäväni soitti ovikelloa, mutta emme avanneet ovea. Hän poistui ja myöhemmin soittelin hänelle kuin mitään ei olisi tapahtunut.

– Eri paikkakunta, mahdollisimman kaukana, ei tuttuja ja hyvä pokerinaama.Eihän se oikein ole, mutta...

– Oma aviopuoliso yllätti ja vielä omasta kodistamme. Kauhea tilanne! Vastaisuudessa en samaa virhettä enää tee, että toisin kotiini toisen.


Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja