Mainos

Näin pääset eroon televisioriippuvuudesta

Jos televisio syö vapaailtasi, on aika vapautua töllöttämisen tarpeesta. Näillä helpoilla harjoituksilla pääset pakoon telkkarin edestä.

Istahdat katsomaan suosikkiohjelmaasi, ja yhtäkkiä koko ilta onkin kulunut töllöttimen edessä. Kuulostaako tutulta? Divinecaroline.com neuvoo, miten pääset eroon televisioriippuvuudesta.

Suunnittele ja riko

Riko rutiinisi. Jos televisio napsahtaa päälle heti kotiin saavuttuasi, pohdi, miten voisit käyttää kymmenen minuuttia ilman televisiota kotiin tultuasi. Syö välipala, soita ystävälle, lue kappale kirjasta. Älä juokse suoraan television virtakytkimelle.

Television edessä syöminen houkuttaa, koska meillä ei silloin ole tekemistä – olemme "vain syömässä", joten kaipaamme viihdykettä. Jätä televisioillallinen väliin, ja keskity ruokasi makuihin ja tuoksuihin. Kokemus voi olla jopa meditatiivinen, etkä taatusti vain lapa ruokaa suuhusi telkkaria tuijottaessasi. Mikä parasta, et unohdu töllön eteen ruoan loputtua.

Suunnittele, mitä teet lempiohjelmasi jälkeen. Tarkka suunnitelma tekee television eteen juuttumisesta vaikeampaa. Kirjoita itsellesi lappu tai laita puhelimeesi muistutus: "Salkkareiden jälkeen haen pyykit kuivaushuoneesta". Sammuta televisio heti ohjelman loputtua, ja jatka matkaa sohvalta muihin askareisiin. Voit myös kääntää tapahtumien järjestyksen ja palkita itsesi televisiolla, kun pyykit on haettu.

Pidä karkkipäivän tyylinen televisiopäivä. Valitse päivä, jolloin suosikkisarjasi tulevat, ja katso telkkaria vain silloin. Kokeile myös katsoa vain puolet ajasta, jonka nyt käytät telkkarin tarkkailuun.

Mitä saat televisiolta?

Hiljenny itseksesi, hengitä syvään ja kysy itseltäsi, miksi haluat katsoa juuri tämän ohjelman. Mitä saat televisiolta? Juututko töllöttimen eteen vain, koska pelkäät sosiaalisia tilanteita? Ole älykäs yksilö ja tiedosta televisionkatselun syyt, joille voit kenties tehdä jotakin.

Listaa ohjelmat, jotka haluat nähdä. Katso sitten, mitkä voisit jättää väliin. Aloita yhdestä ohjelmasta, ja katso myöhemmin, mitkä muut voisit poistaa katselurutiineistasi. Kysy itseltäsi, mitä saat sarjoista: jos et osaa vastata, selviät varmasti ilman ohjelmaa.

Visualisoi tuska ja pettymys, jota tunnet, jos et hoida velvollisuuksiasi. Tee tuntemuksesta mahdollisimman todellinen: kuvittele, miten huonosti nukut, jos et nyt kirjoita esseetä tai raporttia valmiiksi, ja miten stressi jatkuu aamullakin.

Kun olet valmis, kuvittele helpotuksen ja saavutuksen tunne jonka saat tehtyäsi epämiellyttävän kotityön. Ihminen tekee enemmän uhrauksia välttääkseen tuskaa kuin saadakseen mielihyvää, joten pettymyksen ja mielipahan visualisoiminen kannustaa hoitamaan velvollisuuden heti – ja unohtamaan telkkarin. Katso suosikkiohjelmaasi palkinnoksi, kun pakollinen askare on hoidettu.

Älä anna periksi. Televisioriippuvuus antaa periksi pienin askelin!

MTV3/Helmi

Lähde: Divinecaroline.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.