Näin otat ilon irti viikonlopusta yksin!

Pidä lomaa ystävistä tai mene treffeille itsesi kanssa. Moni kauhistuu ajatusta yksinolosta, mutta viikonlopun vietto yksin antaa mahdollisuuden tutustua paremmin maailman tärkeimpään ihmiseen – sinuun.

Pitkä viikonloppu edessä; kalenterisi näyttää tyhjää ja rahatkin ovat lopussa. Et välttämättä tarvitse ystäviäsi tai rahaa ottaaksesi viikonlopusta kaiken irti. Kesän juhlimisen jälkeen tekee hyvääkin jäädä vaihteeksi kotiin ja nauttia omasta seurasta. Et tarvitse muuta kuin vähän mielikuvitusta ja avoimen mielen. Tässä joitakin testattuja ja toimivia vinkkejä, joilla saat viikonloppuusi luksusta.

1. Lämmin suihku herättää päivään

Aloita aamusi lämpimällä suihkulla tai kylvyllä, älä turhaan kiirehdi vaan ota aikaa itsellesi.

2. Herkuttele!

Aloita viikonloppusi herkullisella aamiaisella, mistä normaalisti pääsisit nauttimaan vain hotellissa.Kokoa aamupalasi lempiherkuistasi ja nauti. Saat tarvittavaa energiaa jaksaa pitkän päivän ja kerrankin sinulla on aikaa nauttia aamupalasi kaikessa rauhassa.

3. Sammuta puhelimesi ja Facebook

Tekee hyvää välillä olla täysin ilman kontaktia ulkomaailmaan. Parin päivän aikana ystäväsi tuskin katoavat mihinkään ja sinä saat lomaa teknologiasta.

4. Heitä aivot narikkaan

Asetu sohvalle lempielokuvasi pariin tai käperry sänkyyn hyvän kirjan kanssa. Älä tunne huonoa omatuntoa siitä, ettet tee mitään hyödyllistä. Viikonloppu on tarkoitettu rentoutumiseen, ei stressaamiseen.

5. Ole täysin oma itsesi

Paras keino puhdistaa mieltä on päästää itsensä täysin irti. Kukaan ei ole katsomassa, joten anna mennä ja tee, jotain hassua, mitä et normaalisti tekisi. Huuda, naura, itke! Voit myös kirjoittaa paperille kaikki huolesi ja toiveesi. Tämä on hyvä keino purkaa stressiä ja voi auttaa myös ymmärtämään omia haluja ja toiveita paremmin.

6. Treffit itsensä kanssa

Monelle on kynnys lähteä yksin ulos, koska pelkää muiden arvostelua. Ole rohkea ja lähde elokuviin tai teatteriin yksin, saatat yllättyä positiivisesti.

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat