Näin opiskelet uuden kielen ilman kielioppia

Uuden kielen voi opiskella ilman kielioppia, vain kuuntelemalla ja omaksumalla. Samalla menetelmällä on opittu oma äidinkielikin.

Moni mieltää kielenopiskelun sijamuotojen tankkaamiseksi ja kalvosulkeisiksi. Ikäväksi pakkopullaksi, jonka sivutuotteena on surkea kielitaito. Kouluajoista on voinut jäädä kammo kieltenopiskeluun. Näillä ajatuksilla ihminen markkinoi itselleen, että hänellä ei ole kielipäätä, eikä kieli taivu vierasperäisiin sanoihin.

– Ihminen oppii äidinkielensä kuuntelemalla, kuten vieraankin kielen. Ei siinä kielioppia tarvita. Alkuun pääsee ilmankin, sanoo kielenopettaja Helena Kulmala.

Hän on perehtynyt suggestopeditiiviseen kielenopiskelumalliin ja kehittänyt sen pohjalta Tuhattaituri kielikurssisarjan. Tuhattaituri kielikurssisarjan, johon kuuluu jo 12 kieltä.

Miten kielen oppii?

– Monen kielenopiskelu on tyssännyt epäonnistumisen kokemuksiin. Jotta uuden kielen opiskelu tapahtuu jouhevasti, siitä täytyy tulla iloa ja positiivista mieltä, tietää Kulmala.

Onnistumisen kokemukset ja vuorovaikutus uudella kielellä vie kielenopiskelijaa kielen saloihin aimo harppauksin.

– Jo muutamassa kuukaudessa ehtii opiskella tuhat sanaa ja/tai fraasia. Se on sellainen määrä, jolla pystyy toimittamaan monen moista asiaa, sanoo Kulmala.

Esimerkiksi autossa istuminen on oivaa aikaa uuden kielen opiskeluun, koska kielen voi oppia vain kuuntelemalla.

– Uuden kielen voi oppia lyhyessä ajassa, jos kuuntelee päivittäin kielikurssi-cd:tä. Sen ohessa on myös opaskirjavihkonen, jossa on ääntämisohjeet. Esimerkiksi venäjänkielessä ne ovat varsin tärkeät, koska kirjaimet ovat erilaiset, selvittää Kulmala.

Lähde: Deski

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat