Mainos

Näin myrsky etenee – yöllä sade muuttuu etelässäkin lumeksi

Myrsky etenee hitaasti itää kohti. Matalapaineenkeskus on tällä hetkellä liikkumassa Pohjois-Pohjanmaan rannikon yltä kohti itää.

– Matalapaineenkeskukseen liittyy kovia tuulia ja ne tuulet voimistuvat etenkin tämän illan aikana. Voimakkaimmillaan tuulet ovat ensi yön ja huomisaamun aikana, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Joanna Rinne.

Tänään on lähes koko päivän ajan satanut vettä yleisesti maan etelä- ja keskiosassa, mutta sade on muuttumassa yön aikana rännäksi ja lumeksi.

– Ensi yöhön mennessä sade on muuttumassa lumisemmaksi myös etelässä ja rannikkoseudulla. Lumi on hyvin märkää ja sohjoista, koska lämpötilat pysyttelevät nollan tietämillä. Se tietää huonoa ajokeliä länsirannikolle ja lounaaseen.  

Luvassa on myös voimakkaita myrskypuuskia. Tänään puuskat pysyttelevät Rinteen mukaan pääosin meren puolella maan lounaisosassa.

– Lähinnä Turun lähiseudulla on ehkä mahdollisuus maallakin myrskypuuskiin. Tuuli tuntuu joka tapauksessa voimakkaalta ja voi aiheuttaa vahinkoja puille, kattopelleille ja muille rakenteille.

Rinteen mukaan ajottain tuuli voi ylittää myrskyrajan eli 21 metriä sekunnissa.  Ensi yönä ja huomisaamuna voimakkaimmat tuulet siirtyvät Selkämeren rannikolle aina Vaasan korkeudelle asti.

– Tuuli tulee vielä sellaisesta suunnasta, että se pääsee siellä pyyhkimään merta pitkin rannikkoa kohti. Se on siten voimakkaimmillaan iskeytyessään rannikolle ja tuulen nopeus nousee niin puuskissa kuin muutoinkin yli myrskyrajan. 

Tuuli jatkuu varsin voimakkaana koko huomisen päivän ja leppyy vasta sunnuntain puolella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.