Näin Miro Hämäläinen tunnelmoi heti Muodin huipulle -voittonsa jälkeen – yksi tehtävä oli koitua kohtaloksi: "En vain kertakaikkiaan päässyt siitä yli"

Tässä on Muodin huipulle -voittaja – paljastaa, kuinka saavutusta juhlitaan 4:46
Katso videolta Muodin huipulle -voittaja Miro Hämäläisen tuoreet tunnelmat voiton jälkeen – ja millaisia suunnitelmia hänellä on voittamilleen 10 000 eurolle

Miro Hämäläinen voitti Muodin huipulle -ohjelman finaalin mallistollaan, jota suunnitteli kahden kuukauden ajan. Vaikka Hämäläinen oli aina luottavainen omiin taitoihinsa, yksi tehtävä ohjelman aikana nousi kuitenkin haastavuudessaan yli muiden.

Muotisuunnittelija Miro Hämäläinen  voitti Muodin huipulle  -ohjelman neljännen tuotantokauden finaalin.

Valtavaan kukkakimppuun hukutettu Hämäläinen oli kuvausten päätyttyä yhtä hymyä. Hän kommentoi tunnelmiaan MTV Uutisille heti voittonsa julkistuksen jälkeen. 

– Tuntuu vähän uskomattomalta, en jotenkin osaa sanoin kuvailla, että mitä oikein tunnen, mutta jotenkin sellainen jännä, kutkuttava, mitä tapahtui? En voi uskoa tätä. 

Ohjelman finalistien viimeinen tehtävä oli suunnitella kuuden asun mallisto, jolla he "esittelevät itsensä maailmalle". Aikaa mallistojen suunnittelulle oli pari kuukautta. 

Finaalipäivä oli, kuten odottaa saattaa, hyvin hektinen. Hämäläinen kertoi uskovansa, ettei tule muistamaan päivästä jälkikäteen juuri mitään. 

– Kaikki on vaan semmoista blurria. Ihan sikapitkä päivä tottakai, mutta joo, oli ihan todella kiva päivä, ihan tosi ihana. Vaan kivaa tekemistä ja ihania ihmisiä ympärillä, niin ollut ihan mahtava päivä. 

Itse malliston suunnittelu sujui Hämäläisen mukaan pääpiirteittäin hyvin ja hänellä oli mielessään melko selvät sävelet sen suhteen. Muutamaan otteeseen Hämäläinen pohdiskeli enemmänkin sitä, kuinka hänen kannattaisi edetä, ja kiitteli ohjelman mentorilta Sofia Järnefeltilta  noissa tilanteissa saamaansa tukea. 

Myös korvaamatonta tukea Hämäläinen sai muulta finaalikaksikolta Katariina Kekonilta sekä Carla Nordlundilta. Sekä lähipiiriltään, jotka auttoivat ahkerasti häntä luomisprosessin aikana. 

– Monet ystäväni ovat tulleet ompelemaan nappeja yömyöhään ja äiti on hakenut ja tuonun minulle asioita ja ruokaa, minua on majoitettu ja muuta. On ollut siis hyvin suuri tukijoukko. 

Kauden aikana Hämäläinen kertoi olleensa luottavainen sen suhteen, että hänellä voisi olla mahdollisuudet koko kisan voittoon. Oli kuitenkin yksi tehtävä, joka haastoi hänen uskoaan sekä suunnittelijan taitojaan eri tavalla, kuin muut. 

– Esiintymisasutehtävä oli minulle se kaikista suurin haaste. En vain kertakaikkiaan päässyt siitä yli enkä ympäri, se oli minulle sellainen, etten yhtään osannut sitä. Olin aivan mukavuusalueeni sekä osaamiseni ulkopuolella. Se ei vaan soljunut minulta yhtään, kaikki muu tuntui enemmän omalta. Mutta ne esiintymisasut eivät ole ehkä minun se kaikista voimakkain puoleni. 

Hämäläinen myös paljasti, kuinka aikoi juhlia voittoaan finaali-iltana kameroiden sammuttua lopullisesti. 

– Kossuvissyllä, Hämäläinen myhäili.   

Lue myös:

    Uusimmat