Näin meikkaat leveät kasvot

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia neuvoo muun muassa, kuinka banaanivarjostus tehdään, miten couperosaihoa tulee hoitaa ja kuinka valokynää käytetään.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Huultenrajauskynän sävyn valinta

Haluaisin tietää, millä perusteella huultenrajauskynän sävy täytyy valita? Onko ihonvärillä jotain merkitystä, vai voiko valita vain sen, mikä miellyttää eniten itseä?

Riian vastaus:

Huultenrajauskynän tulisi olla huulipunan kanssa saman värinen tai aavistuksen syvemmän sävyinen. Jos kuitenkin käytät vain rajauskynää ja väritöntä tai vaaleaa huulikiiltoa, voit valita minkä sävyn tahansa mistä itse pidät. Rajaa siis huulet ja väritä ne kynällä kokonaan, lisää sitten lopuksi kiilto.

Huulipunan levittäminen siveltimellä

Hei! Miksi huulipuna täytyy levittää siveltimellä? Mistä saa hyvän siveltimen?

Riian vastaus:

Siveltimellä levitettäessä huulimeikin lopputuloksesta tulee tasaisempi, siistimpi ja pysyvämpi. Hyviä siveltimiä löydät kosmetiikkaosastoilta marketeista ja tavarataloista.

Leveiden kasvojen meikkaaminen

Olen 15-vuotias tyttö, puolen vuoden päästä täytän 16. Ongelmani ovat leveät kasvot. Miten voisin meikillä saada kasvoni kapeamman näköisiksi?

Omistan myös todella, todella tummat silmänaluset. Kaikenlaisia voiteita ja peiteaineita olen koittanut, eikä mikään auta. Myös peitepuikosta jää ikävät rajat, ja silmänympärys menee rasvaiseksi päivän mittaan, jolloin tulee ryppyjä/raitoja silmien alle. Mikä avuksi?

Riian vastaus:

Voit kaventaa kasvojasi tummemmalla meikkivoiteella, varjostusvärillä tai mattapintaisella aurinkopuuterilla. Tee poskiluun alapuolelle lommot tummemmalla sävyllä hyvin häivyttäen. Voit myös tummentaa leuan alapuolen molemmilta puolilta. Ole varovainen tummemman sävyn kanssa, eli lopputuloksesta ei pitäisi näitä varjostuksia liiaksi näkyä.

Tummille silmänalusille kannattaa kokeilla Nivean Perfect Cover -peitevoidetta. Sen valoa heijastavat pigmentit kirkastavat katsetta ja saavat silmänaluset näyttämään vaaleimmilta ja raikkaimmilta. Kun olet levittänyt peitevoiteen, puuteroi silmänympärysiho vielä kevyesti. Puuteri kiinnittää peitevoiteen ja tuote pysyy sitten paremmin.

Kuivan ihon meikkivoide

Oon 16-vuotias tyttö ja kysyisin apua semmoiseen ongelmaan, kun minulla meikkivoide tasoittuu iholle todella epätasaisesti. Mitä voisin tehdä? Muutenkin minulla on kuivahko iho, vaikka käytän kosteusvoidetta ennen kuin laitan meikkivoidetta. Iho on kuin vanhalla ihmisellä, ei sileä lainkaan.

Käytän Nivea Natural Matt -meikkivoidetta, josta pidän todella, koska se antaa ihanan jälkituloksen. Kaipaan kuitenkin vinkkejä ongelmaani.

Riian vastaus:

Kuivalle ihollesi Natural Matt ei ehkä ole paras mahdollinen meikkivoide. Se on suositeltu seka -ja rasvoittuvalle iholle, ja kuivalle iholle se saattaa jämähtää ihon kuiviin kohtiin epätasaiseksi eikä lopputulos olekaan tasainen ja kaunis, kuten pitäisi. Kokeile vaihteeksi Stay Real -meikkivoidetta. Se sopii kaikille ihotyypeille, on kuitenkin öljytön, eli jättää mattaisen pinnan ja on hyvin pitkäkestoinen. Suosittelen!

Mustelman tekeminen meikillä

Hei! Halloween on tulossa, joten miten saisin tehtyä itselleni mustelman tai jonkun muun haavan meikeillä?

Riian vastaus:

Heippa! Käytä tummaa luumun väristä ja/tai viininpunaista huulipunaa apunasi kun alat hahmotella mustelmaa. Kun olet saanut tällä voidemaisella värillä hyvän muodon ja sopivan värin tehtyä, voit vielä jatkaa mustelman maalailua tummilla luomiväreillä. Käytä mustaa, tummaa lilaa ja luumua ja lisäile värejä tarpeen mukaan. Hauskaa halloweenia!

Verisuonet piiloon

Olen 40-vuotias nainen ja ongelmani ovat silmien alla näkyvät verisuonet. Olen käyttänyt niiden peittämiseen Joe Blascon peitevoidetta. Onko tuote minulle liian paksua, kun tuote paakkuuntuu silmien alle juonteisiin? Mitä tuotetta suosittelit minulle?

Riian vastaus:

Kokeile Nivean Stay On Cover Stick peitevoidetta silmiesi alle. Puikko liukuu hyvin iholla ja se on helppo levittää. Ohut tuote peittää hyvin ja jättää kauniin pinnan. Kiinnitä peitevoide kevyesti Ideal Finish -kivipuuterilla.

Kotivärjäys vaaleisiin hiuksiin

Olen vaalentanut hiuksiani, ja vaalea väri on nyt tuhkaan taittuva. Tarkoituksenani olisi muuttaa väriä siten, että minun ei tarvitsisi koko ajan pelätä juurikasvun näkymistä, oma värini kun on sellainen maantienharmaa.

Pystynkö kotivärjäyksellä tekemään muutoksen, kun tarkoituksenani olisi saada vaaleanruskeat hiukset? Olen ymmärtänyt, että värjäyksen pitäisi edetä asteittain, joten kuinka tummalla voin ensimmäisellä värjäyskerralla värjätä?

Riian vastaus:

Vaaleasta sävystä luonnolliseksi vaaleanruskeaksi värjääminen on ehkä yksi haastavimmista värjäyksistä, kampaajallekin. Suosittelen sinua ottamaan kampaajalla ensimmäisen värin ja sitten voit varmasti sävyttää sitä itse pikkuhiljaa tummemmaksi halutessasi. Vaarana tuossa vaaleasta tummemmaksi värjäämisessa on, että lopputuloksesta tulee vihertävä ja mattainen sävyltään.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Lue myös:

    Uusimmat