Näin Martti, Iiris ja Valtteri reagoivat koronasuositusten kiristämiseen – "Epävarmuus on nykypäivänä uusi normi"

12:16
MTV Helsingissä: Tätä mieltä kansalaiset ovat kiristyvistä koronarajoituksista

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiedotti eilen kiristyneestä koronatilanteesta. Samalla alueen etätyö- ja maskisuositusta kiristettiin.

Pääkaupunkiseudulla on jälleen palattu laajaan maski- ja etätyösuositukseen. Maskinkäyttöä suositellaan jälleen kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä. Suositus koskee rokotussuojan tasosta riippumatta kaikkia 12 vuotta täyttäneitä ja tätä vanhempia.

Pääkaupunki astui myös takaisin laajan etätyösuosituksen piiriin vain reilu kuukausi sen jälkeen, kun valtakunnallinen etätyösuositus purettiin lokakuussa. Työnantajia suositellaan järjestämään etätyötä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista.

MTV Uutiset Live jalkautui keskiviikkona Helsingissä sijaitsevaan kauppakeskus Triplaan ja selvitti, mitä paikalliset ajattelevat kiristyneistä suosituksista.

Katso helsinkiläisten kommentit yllä olevalta videolta!

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän mukaan tartuntojen määrä Hus-alueella on kohonnut viime kevään tartuntahuipun tasolle.

Junassa uusista suosituksista lukeneen Martin mukaan päätökset ovat linjassa vallitsevan tartuntatilanteen kanssa.

–Kyllä ne ovat paikallaan, koska tartuntoja on räjähdysmäisesti liikkeellä.

Martti toivoo, että myös kansalaiset suhtautuisivat kiristyneisiin suosituksiin vakavasti ja noudattaisivat niitä.

– Olen sen ikäinen, että pidän sääntöjä sääntöinä ja niitä pitäisi noudattaa. Rokotuksista olen sitä mieltä, että keksityt selitykset niiden välttämiselle pitäisi nyt unohtaa ja ottaa rokotukset. Se suojaa koko kansaa silloin paremmin kuin nyt.

Katso alla olevalta videolta, miten Martti reagoi uutisiin uusista koronasuosituksista!

2:04

Maskit ovat pysyneet naamalla

THL muutti maskisuositustaan syyskuun loppupuolella. Suositus ei perustu enää koronaepidemian eri vaiheisiin, vaan pääosin ihmisten omaan tilannekohtaiseen harkintaan.

Helsingissä maski on pysynyt monen kansalaisen kasvoilla julkisissa tiloissa syksyllä tästä huolimatta.

– Olen koko ajan käyttänyt julkisissa tiloissa ja koulussa maskia, joten tämä ei minuun vaikuta erityisemmin, 16-vuotias Iiris kommentoi pääkaupunkiseudun uutta suositusta.

Samaa linjaa on noudattanut maski päässä kauppakeskuksessa liikkunut Valtteri.

– Sitten kun on oikeasti parempi tilanne voi olla ilman.

Jerry Sainio taas uskoo, että uusi tiukempi suositus tulee vaikuttamaan hänen maskinkäyttöönsä. Uusia suosituksia hän pitää perusteltuina.

– Ihan hyvä, että tulee taas suosituksia niin saadaan tartuntalukuja alas. Onhan se ollut vähän raskasta, kun on koko ajan joutunut tarkkailemaan näitä rajoituksia, mutta ihan hyvin on selvitty, Sainio kommentoi.

Hämmennystä toimistoilla

Tiukentuneet suositukset ovat aiheuttaneet myös kysymysmerkkejä ja hämmennystä. Jani Lillbergin mukaan uusista suosituksista keskusteltiin työpaikalla tiiviisti aamulla ja aamupäivällä.

– Tällä hetkellä ei oikein tiedetä, miten tähän pitäisi reagoida. Etätyö on tietysti jo tullut jäädäkseen ja se on aika helppoa ihmisille.

Muuttuvat tilanteet eivät kuitenkaan ole enää uusi asia, vaan epävarmuuteen on Lillbergin mukaan ehtinyt tottua pandemian eri vaiheiden myötä.

– Epävarmuus on nykypäivänä uusi normi. Sinänsä ei hirveän suuria muutoksia ole tarvinnut tehdä uusien suositusten myötä. Ei ole muutenkaan suunnitelmissa lähdetty siitä, että kovin isoja kokoontumisia oltaisiin tekemässä.

Ovatko helsinkiläiset peruneet loppuvuoden kokoontumisia ja suunnitelmia pahentuneen tartuntatilanteen myötä? Katso vastaukset yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja