Mainos

Näin Kuitusen ja Sarasvuon huvilahanke etenee

Hiihtäjä Virpi Kuitunen rakentaa yhdessä puolisonsa Jari Sarasvuon kanssa unelmahuvilaansa synnyinmaisemiinsa Kangasniemelle. Nyt hanke on pyörähtänyt käyntiin toden teolla.

Katso minkälaisia asuntoja on myynnissä KangasniemelläJokakoti.fi-palvelusta.

Kevään myötä huvilatyömaalla on ruvennut käymään kuhina ja talo on ruvennut valmistumaan hitaasti mutta varmasti.

Kuitusen ja Sarasvuon tuleva koti on todellinen suomalainen luksushuvila. Villa Vanilla -huvilan pohjapiirroksesta selviää, että rakennus nousee kolmeen tasoon.

Ensimmäisessä kerroksessa ovat keittiö, ruokailu- ja oleskelutilat sekä kaksi makuuhuonetta. Toisessa kerroksessa on parvi ja tornihuone. Kellarikerros paljastaa puolestaan muun muassa suksihuoltotilat. Huvilan yhteyteen aiotaan rakentaa myös autokatos ja rantasauna.

Energiatehokkuus nosti kuluja

Kuitunen on kertonut aiemmin projektin etenemistä seuraavilla Virpi rakentaa -sivuillaan, että rakennuksen kustannusarvio on kasvanut odotetusta. Kuluja on nostanut muun muassa se, että huvila rakennetaan energiatehokkaaksi kakkosasunnoksi kaikilla kodin mukavuuksilla. Lisäksi rakennusalan kasvaneet kustannukset ovat nostaneet menoja.

– Kylmä viime talvi antoi hyvän muistutuksen myös toisesta asiasta: talon on hyvä olla energiatehokas, ettei kallis lämpö haihdu heti harakoiden iloksi ja jälkipolvien suruksi. Tarkalla sovittamisella pitäisi tämän tulevan huvilanikin olla noin 25 prosenttia ilmatiiviimpi kuin suomalaiset omakotitalot keskimäärin – ja jopa puolet tyypillistä hirsitaloa tiiviimpi. Onhan se mukava tietää, että joka vuosi selvitään viidenneksen pienemmillä lämmityskuluilla kuin samankokoisen tavallisen hirsitalon omistaja, Virpi kirjoittaa nyt.

Virpi itse on jättänyt vasaranheiluttelun ammattilaisille, ja talon rakennusmateriaalit on pyritty muutenkin valmistelemaan ennakkoon mahdollisimman hyvin.

– Esimerkiksi ovien ja ikkunoiden vuorilaudat ja kaiteiden osat ovat valmiiksi työstettyjä. Käyhän se maalaisjärkeen, että osat viimeistellään mieluummin tehtaassa kuin työmaalla.

Lue myös:

Harkitsetko kesämökin ostoa? Katso myynnissä olevat kesämökittäältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.