Näin Kovalaista hehkutetaan maailmalla!

Heikki Kovalaisen siirtyminen F1-kuljettajan hommasta palomieheksi oli yksi Singaporen GP:n kiehtovimmista aiheista kansainvälisessä lehdistössä.

Uutistoimisto Reuters kirjoitti Kovalaisesta seuraavasti:

- Kun moottorista nousi savua ja liekit nuolivat Lotus-auton perää, olisi Heikki Kovalaiselle voinut antaa anteeksi sen, jos hän olisi hylännyt autonsa ja juossut suojaan. Sen sijaan jääkylmä suomalainen, jonka Lotus jäi metrien päähän maaliviivasta, hyppäsi ohjaamosta ja kävi itse lieskojen kimppuun, kun samanaikaisesti autot jylisivät hänen ohitseen ruutulipulle.

Uutistoimisto Canadian Press raportoi tapahtumasta seuraavasti:

- Kun Heikki Kovalaisen ura F1-kuljettajana on ohi, odottaa häntä orastava ura palomiehenä sen jälkeen, kun hän sammutti vaarallisen tulipalon omasta autostaan Singaporen GP:n lopussa. Kovalainen parkkeerasi Lotuksensa maaliviivan lähelle toiseksi viimeisellä kierroksella, kun liekit peittivät nopeasti alleen hänen autonsa peräpään. Suomalainen astui ulos liekehtivästä ajokistaan, otti sammuttimen Williams-tallin jäseneltä varikkosuoralta ja sammutti liekit itse ennen kuin yksikään ratavirkailija ehti paikalle.

- Auton tilanne muuttui nopeassa tahdissa savusta pieneksi tulipaloksi ja sen jälkeen hyvin vaarallisen näköiseksi roihuksi. Kovalainen malttoi mielensä eikä ajanut autoaan varikolle, koska palava auto olisi aiheuttanut siellä mahdollisen vaaratilanteen.

Heikin auto liekeissä. Katso video maksutta Katsomo.fi:stä:

Lue myös:

    Uusimmat