Näin jääkiekon MM-kisat näkyvät poliisin toiminnassa

Tänään alkavat jääkiekon MM-kisat näkyvät luonnollisesti myös poliisin toiminnassa lisääntyvinä työtehtävinä.

Ylikomisario Juha Hakola Helsingin poliisista sanoo, että lätkäfanit käyttäytyvät pääsääntöisesti hyvin ja suurempia järjestyshäiriöitä ei yleensä synny. Hän kuitenkin tähdentää, että poliisin on valmistauduttava tapahtumaan lisäresursseilla, ettei epäjärjestyksiä synny.

– Se on selvää, että lätkäfanit pitävät ääntä ja meteliä, mutta yleensä suuria häiriöitä ei synny. Tänä vuonna erityisesti Venäjältä on tulossa paljon faneja Helsinkiin ja meillä on valmius puuttua asioihin, jos jotain tapahtuu, Hakola toteaa.

Poliisi näkyy katukuvassa niin Hartwall Areenan lähettyvillä kuten myös muualla Helsingissä.

Poliisi: Vältä autoilla tulemista

Hakola kehottaa hallille saapuvia faneja tulemaan julkisilla kulkuyhteyksillä, eli raitiovaunuilla, junilla ja busseille.

– Hallin välittömässä läheisyydessä ei ole oikeastaan ollenkaan parkkipaikkoja autoille. Tämän lisäksi Pasilan lähettyvillä autoilevien kannattaa varautua ruuhkiin iltaotteluiden aikaan, Hakola toteaa.

Jääkiekon MM-kisat pelataan tänä vuonna Helsingissä ja Tukholmassa. Välieräotteluista eteenpäin pelit pelataan ainoastaan Tukholmassa. Mestaruutta puolustaa Venäjä ja Suomi lähtee kohentamaan viimevuotista neljättä sijaansa. Mestaruus ratkeaa 19. toukokuuta.

Suomi pelaa ensimmäisessä ottelussaan Saksaa vastaan tänään. Ottelu alkaa kello 20.15.

Lue myös:

    Uusimmat