Mainos

MTV Uutiset selvitti: Hiljentävätkö Leijonien pelit liikenteen? "Pelien jälkeen iloisilla mielin tai kallella kypärin"

MTV Uutiset vertasi liikenteen vilkkautta eri puolilla Suomea Leijonien otteluiden aikaan ja huomasi, että Suomen jääkiekkopelit hiljentävät liikennettä ja katuja eri puolilla maata.

Ottelupäivän liikennettä välillä kello 20–23 verrattiin edellisen viikkon vastaavaan päivään ja viikonpäivästä riippuen edelliseen tai seuraavaan päivään.

Myös edellisen viikon vertailupäivää verrattiin seuraavaan tai edelliseen päivään mahdollisen poikkeuksellisuuden havaitsemiseksi. Luvuissa tarkasteltiin vain kevyttä, eli henkilö- ja pakettiautoliikennettä.

Tiedot hankittiin Liikenneviraston automaattisilta laskentapisteiltä, jotka seuraavat liikennemääriä. Pisteitä vertailussa on eri puolilta Suomea.

Maanantaina 9. toukokuuta Suomi pelasi USA:ta vastaan. Kello 20–23 liikenne oli 95 prosenttia siitä, mitä se oli samaan aikaan edellisellä viikolla.

Ero on varsin pieni, mutta toisaalta maanantai-illan liikenne oli vain 88 prosenttia tiistain liikenteestä. Tästä voi vetää johtopäätöksiä, että maanantain liikenne oli hiljaisempaa kuin tavallisesti.

Sunnuntaina 15. päivä Suomen peli Slovakiaa vastaan ei liikenteessä taas juuri näkynyt. Vaikka liikennettä oli vain 75 prosenttia aiemmasta sunnuntaista, vietettiin 15. päivä myös helluntaita, jolla saattaa olla vaikutusta liikenteen liikennemäärään. Edelliseen päivään verrattuna liikennettä oli suurelleen saman verran.

Tiistaina 17. päivä pelatun Kanada-pelin aikaan liikennettä oli 89 prosenttia edellisen viikon tiistaista. Se oli myös vain 83 seuraavan päivän liikenteestä, mikä viittaa siihen, että peli on vetänyt yleisöä maanteiltä kiekkokatsomoihin.

Tulos ei toisaalta ole mikään ihme, sillä Leijonien voitokasta Kanada-peliäkin katsoi lähes 2 miljoonaa suomalaista


Myös kadut rauhoittuvat

Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Seppo Kujalan mukaan pelit näkyvät myös katukuvassa.

– Kun Suomella on ratkaisupelejä jääkiekon MM-turnauksissa, kyllä kaupungilla aika rauhallista usein on. Tämä tuntuma ei perustu eksakteihin tilastoihin, vaan vankkaan empiiriseen taustaan. Pelien aikaan esiintyy vähemmän häiriökäyttäytymistä ja esimerkiksi julkijuopottelua.

Kujalan mukaan pelien päättymisestäkään ei yleensä seuraa poliisin kannalta ikäviä ilmiöitä.

– Tavallisesti pelien jälkeen ollaan ehkä hetki iloisilla mielin tai kallella kypärin, mutta tilanne normalisoituu hyvin pian.

Suomen joukkue pelaa tänään Tanskaa vastaan 16:15 alkaen. Peli suorana MTV3-kanavalla sekä hetki hetkeltä -seuranta mtv.fissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.