Näin hoidat karmivaa krapulaa

Onnistuitko hankkimaan itsellesi karmivan krapulan heti tämän vuoden ensimmäiseksi aamuksi? Lue vinkit, kuinka voit lievittää kehnoa oloa.

Krapulaan ei ole keksitty parannuskeinoa, mutta kauheaa oloa voi kohentaa kotikonstein.

Nesteytä kehoa

Alkoholi kuivattaa kehoa ja nestehukka vain pahentaa oloa. Jos sinulla on kehno olo, älä juo vettä puolta litraa kerrallaan, vaan pienin ja maltillisin kulauksin. Vaikka oksentaisitkin, muista juoda ja jatkaa nesteytystä. Suoloja sisältävä kivennäisvesi auttaa myös elektrolyyttitasapainon palauttamisessa.

Hedelmäsokeri elvyttää

Runsas alkoholin naukkailu laskee verensokeria, ja matala verensokeri saa olon tuntumaan kauhealta.Hedelmäsokeri auttaa elimistöäsi elpymään. Hedelmämehut ja smoothiet auttavat kehoa ja etenkin maksaa palautumaan.

Ravinto

Krapulainen kroppa tuntuu huutavan rasvaista ja suolaista ruokaa. Elektrolyyttitasapainosi voi olla järkkynyt. Banaani on hyvä kaliumin lähde, ja esimerkiksi kananmuna on hyvä proteiinien, sekä kivennäis- ja hivenaineiden lähde.

Pitkittyneeseen pahoinvointiin

Jos olet oksennellut pitkin päivää, elimistösi kuivuu ja huonovointisuus pitkittyy. Suola-sokeriliuos on tehokas kehon nesteyttäjä ja parantaa oloa nopeasti. Myös apteekista on saatavilla oraaliliuosta suola- ja nestetasapainon hoitoon.

MTV3/Helmi

Osittaiset lähteet: MedLine Plus ja LaWeekly.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja