Näin helposti pääset eroon turvotuksesta – kokeile!

Pikkujoulukausi on täällä, mutta turvonneessa vatsassa ei millään huvittaisi ahtautua pikkumustaan. Hankkiudu ylimääräisestä turvotuksesta eroon jo muutamassa päivässä näillä neuvoilla.

Pikadieetit eivät ole oikea tie laihtumiseen, mutta muutaman päivän tehokuurilla kuitenkin pystyy jo poistamaan pahimman turvotuksen. Jos viikonloppuna on edessä pikkujoulut, joissa haluat näyttää erityisen hyvältä, noudata näitä neuvoja:

1. Muutaman päivän leipä- ja sokerilakko

Vaikka karppaus ei sinua innostaisikaan, kannattaa pahimmasta turvotuksesta hankkiutua eroon päivän tai parin hiilarilakolla. Vältä siis muutaman päivän ajan vaaleaa leipää, pastaa, perunaa ja muita sokeripitoisia herkkuja.

2. Piilosuolasta eroon

Suolapitoisen ruoan nauttiminen kerryttää elimistöön nestettä. Jo muutaman päivän suolalakko saa ylimääräiset nesteet liikkeelle elimistöstä. Tarkista leipä- ja leikkelepaketista suolan määrä ja yritä syödä mahdollisimman vähäsuolaisesti muutaman päivän ajan.

3. Suosi proteiinia ja tulista ruokaa

Syö hiivatonta täysjyväruisleipää, hedelmiä, vihanneksia, kalaa, pähkinöitä ja muita hyviä rasvoja. Jos vatsallesi sopii, suosi myös tulista ruokaa. Chili laittaa aineenvaihduntasi käyntiin.

4. Juo runsaasti vettä

Veden juonti yhdistettynä terveelliseen ja kuitupitoiseen ruokavalioon pitää aineenvaihduntasi käynnissä. Nälkä ei myöskään pääse yllättämään, jos juot säännöllisesti vettä!

5. Kävelylenkille mars!

Liikunta pitää aineenvaihduntasi käynnissä, mutta liian rankka hikijumppa ei välttämättä auta turvotukseen. Jos lähdet rehkimään liikaa, voi elimistöösi kertyä helposti ylimääräistä nestettä. Suosi siis sen sijaan tehokasta hyötyliikuntaa ja lähde vaikkapa reippaalle kävelylenkille.

6. Kokeile puhdistuskuuria

Edellämainitut keinot puhdistavat jo itsessään elimistöä, mutta jos haluat tarkemmat ohjeet muutaman päivän kevyempään ruokavalioon kannattaa sinun kokeilla esimerkiksi kahden päivän puhdistuskuuria. Makuja-toimitus testasi tämän kuurin syksyllä ja se todella toimi!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja