Näin ennustat teelehdistä!

Toisille teelehdistä ennustaminen on harmitonta huvia, kun taas toiset suhtautuvat teehen ja sen lehtiin hyvinkin kunnioittavasti. Katso, mitä teekupista löytyvät symbolit merkitsevät!

Teelehdistä ennustaminen on toisille vain harmittoman huvittelun muoto. Ainakin se piristää oivasti tylsiä teekutsuja! Kuitenkin ne, jotka suhtautuvat teelehdistä ennustamiseen vakavasti, suhtautuvat teehen ja sen lehtiin kunnioittavasti. Se, mitä teekupissa näkyy, on hyvin yksilöllistä – luontainen näkijä saattaa havaita lehdistä useita asioita ja tapahtumia.

Toiset, joilta niin kutsuttu "luontainen kyky" puuttuu, saattavat huomaamattaan ohittaa merkityksellisiä tai vaikeasti tulkittavia kuvioita. Vaikkei luontaisia selvännäkijän kykyjä löytyisikään, teelehdistä ennustamisen voi oppia omaksumalla yksinkertaiset periaatteet ja teelehtien symboliset kuviot. Kunhan muistaa pitää matkassaan mielikuvituksen lisäksi suuren määrän intuitiota, voi itse kunkin tulevaisuus paljastua teekupin pohjalta.

Teelehdistä ennustaminen on helpompaa kuin korteista, koska muistettavia asioita on vähemmän. Lisäksi ne ovat halpoja, ja kaikkien saatavilla. Intialaista teetä tai todella halpoja tusinasekoitteita tulisi kuitenkin välttää sen koostumuksen takia, sillä suuret palaset ja pienet oksat hankaloittavat teelehdistä lukemista.

Toisinaan on väitetty, että teelehdistä voi ennustaa vain seuraavan vuorokauden aikana tapahtuvia asioita. Koska selvännäkeminen ei kuitenkaan noudata "tavallisen maailman" ehtoja tai sääntöjä, tähän rajoitteeseen tulee suhtautua varauksella. Toiset kurkkaavat kuppiin joka aamu; tästä ei asiaan vihkiytyneiden mukaan ole haittaa, vaikka pidemmän aikavälin tapahtumia onkin silloin vaikea ennustaa.

Kahva symboloi kotia

Laakea, suuri kuppi on ennustamiseen sopivin – kapeammasta on vaikea nähdä selkeästi. Kupissa tulisi olla tasainen pohja, jolta lehtiä luetaan. Lukemista varten kuppiin jätetään noin teelusikallinen lehtiä. Sen jälkeen kuppi otetaan käteen ja sitä pyöräytetään vasemman kautta nopeasti kolme kertaa. Toimenpidettä voi verrata esimerkiksi korttipakan sekoittamiseen ennen kuin sitä voidaan käyttää.

Sen jälkeen teekuppi asetetaan erittäin varovasti ja hitaasti ylösalaisin asetille; näin kaikki neste saadaan valumaan pois. Kupin annetaan olla ylösalaisin noin minuutti. Kun neste on poistettu, teelehdet ovat yleensä sijoittuneet kupin reunamille. Kupin kahva symboloi kotia, tai vastaavasti henkilöä, jolle luetaan.

Ensimmäinen kurkistus kuppiin luultavasti paljastaa pieniä, kosteita kasoja teelehtiä ripoteltuina miten sattuu ympäri teekupin reunoja. Ne eivät kenties muistuta mitään, ja tarvitaankin paljon harjoitusta, jotta ennustaja oppii tunnistamaan kaikki kuviot. Saattaakin olla hyvä ajatus tehdä muistiinpanoja näkemistään kuvioista myöhempää vertailua varten.

Ihmismäisiä hahmoja

Mielikuvituksesta on suurta hyötyä teelehtien lukemisessa. Hyvällä mielikuvituksella varustettu henkilö näkee erilaisissa lehdissä helpommin erilaisia muotoja, kuten kukkia, siltoja ja taloja. Ihmismäisiä hahmoja voi näkyä usein, kuten myös erilaisia ympyröitä, neliöitä ja kolmioita.

Merkit voivat olla suuria tai pieniä, ja niiden tärkeys muodostuu juuri koon ja etäisyyksien perusteella. Esimerkiksi pienen ristin näkeminen kupin pohjalla voi merkitä viivytystä johonkin asiaan; viivytys ei kuitenkaan tapahdu lähitulevaisuudessa, koska merkki on kupin pohjalla.

Lintu ja kirjain muodostavat sähkeen

Usein teelehtien muodostamat kasat näyttävät kirjaimilta tai numeroilta. Näitä tulee tulkita aina suhteessa muihin kupista löytyviin kuvioihin. Esimerkiksi M-kirjain pienen, viivytystä merkinneen ristin läheisyydessä merkitsee, että viivytys koskee jotakuta, jonka nimi alkaa M-kirjaimella. Kirjain lentävän linnun lähellä merkitsee sähkettä. Jos lintu lentää poispäin kahvasta, sähkeen tai kirjeen lähettäjä on se, jota ennustus koskee. Yksinäinen lintu saattaa merkitä nopeita uutisia. Mikäli kupista löytyy useita pahoja merkkejä, kuten käärme tai pöllö, uutiset ovat luultavasti pahoja. Mikäli merkkejä ei löydy, voidaan suurella varmuudella luottaa siihen, että uutinen on hyvä ja mieluinen.

Teekupin pojalla oleva suuri, puhdas alue merkitsee vettä. "Veden" ääressä sijaitseva kirjain voi olla enne siitä, että kirjaimen edustama henkilö saattaa saapua merten takaa. Yleisenä sääntönä voidaan pitää, että suuret kirjaimet tarkoittavat paikkoja, pienemmät henkilöiden nimiä. Vanhan uskomuksen mukaan pieni kirjain merkitsee sukunimen ensimmäistä kirjainta. Tämä ei kuitenkaan ole tarkka sääntö, joten voi olla mahdollista, että "V" tarkoittaa Valtteria yhtä todennäköisesti kuin se tarkoittaa Virtasta.

Numerot merkitsevät joskus aikaa. Viitosen esiintyminen aivan kahvan lähellä tarkoittaa viittä päivää; viitonen kupin pohjalla on jo viisi kuukautta.

Rahaa ja matkoja

Pisteet symbolin ohella merkitsevät rahaa. Numeron vieressä sijaitsevat pisteet voivat merkitä rahasumman suuruutta; esimerkiksi 90 ja pisteet vierekkäin voivat tarkoittaa yhdeksänkymmenen euron rahasummaa.

Viivat tai pisteiden muodostamat jonot merkitsevät matkaa. Myös teen seassa olevat pienet oksat voivat muodostaa viivoja. Matkan pituus ja suunta voidaan päätellä viivan pituudesta sekä karkeasti ilmansuunnista. Kupin kahva osoittaa tässä tapauksessa etelää.

Jos luenta suoritetaan vastaanottajan kotona, ja viiva alkaa kupin kahvasta, kiertää kupin ympäri ja palaa takaisin, on myös matka eräänlainen meno-paluu. Jos matkaviiva päättyy taloa esittävään symboliin, odotettavissa saattaa olla muutto. Suuret, litteät osiot viivan varrella merkitsevät tärkeitä asemia, joilla matkaaja pysähtyy; ristit taas merkitsevät viivytystä matkalla. Aaltoileva viiva kertoo matkajärjestelyissä esiintyvistä yllätyksistä.

Arkipäivääkin kannattaa ennustaa

Jos vastaanottajan kupista ei löydy mitään jännittävää, kannattaa keskittyä pieniin, iloisiin tapahtumiin kupissa. Kenties merkkejä suurista muutoksista ei yksinkertaisesti ole, eikä tulevaisuus tuo suuria yllätyksiä tullessaan. Jo yksin luentatapahtumaan osallistuminen voi olla jännittävä ja innostava kokemus.

Mikäli ennustaja näkee lehdistä ikäviä asioita, tulee nekin kertoa. Miellyttävien asioiden ennustaminen on tietenkin mukavaa, mutta näkemäänsä ei pidä salata vastaanottajalta, jonka elämään symbolit kenties vaikuttavat. Tulevaa ikävää tapahtumaa ei myöskään saa liioitella, ja vaikka sen silotteleminen kuulijalle miellyttäväksi voikin tuntua aiheelliselta, ei niin saa tehdä. Teelehdistä näkyvät henkilökohtaisten asioiden lisäksi toisinaan suuremmat, yleiset tapahtumat. Tämä on hyvä pitää mielessä, varsinkin jos kuppi ennustaa suurta katastrofia.

Sekava teekuppi ilman symboleja voi merkitä vastaanottajan mielentilaa. Tämä estää lukemisen, joten hämmentyneen henkilön voi pyytää kokeilemaan onneaan muutaman viikon päästä. Tällöin tilanne voi olla toinen. Jos vastaanottaja taas toivoo vastausta johonkin tiettyyn kysymykseen, tulisi hänen keskittää mielensä siihen koko luennan ajaksi. Ennustajan täytyy tällöin etsiä symboleja, jotka kertovat vastauksen; muut täytyy jättää huomiotta.

Selkeästi erotettavat symbolit ovat aina tärkeämpiä kuin ne, joista on vaikeaa saada selkoa. Harmaita hiuksia on siis turha kehittää, jos jotkin kupin teelehdet eivät muistuta kerrassaan mitään. Kannattaa keskittyä olennaiseen, eli tulkittaviin hahmoihin.

Symboleja

Huonon onnen ja sairauden symboleja: Risti, käärme, miekka, lapio, pistooli, madot, ase, sammakko, kissa, kylpy (surua), monenmuotoiset ja -kokoiset keksit, joissain tapauksissa sänky, pommi, kynttilä, pilvet, takki

Ilon ja menestyksen symboleja: Kaukainen kuu, orava, kukat, kirsikka, puut, aurinko, ankkuri, hedelmät, ympyrä, tähdet, apilan lehdet, hevosenkenkä, sydän (romanttinen suhde), omena, banaani, silta (onnellinen matka)

Kello: luetaan suhteessa muihin symboleihin kupissa. Uskomattomia uutisia; monet kellot merkitsevät häitä

Vaurauden symboleja: timantti, pisteet (rahaa), monta tynnyriä, kilpikonna

Hämähäkki: keskittyminen, kärsivällisyys, saavuttaminen

Enkeli: onnea ja iloa; lentävä enkeli merkitsee onnea ja iloa, joka lähestyy

Luut: epäonnea, johon liittyy rohkeutta

Joutsen: ongelmia kotona; erossa rakkaistaan

Rannekoru: jotakin ymmärretään liian myöhään

Pullo: onnellisia päiviä; monta pulloa merkitsee äärimmäisiä makuja; pienet pullot merkitsevät sairautta

Ilmapallo: symboli kertoo yrittämisestä, jolla ei ole saavutettu paljoakaan; uusia asioita kohtaan suuntautuva innostus, joka laimenee pian

Alligaattori: stressiä, henkilökohtainen uhka, jonka aiheuttavat läheiset ihmiset; henkinen pahoinvointi, huolet. Jos merkki on khavan lähellä, katastrofi on tulossa.

Manteli: sosiaalisia iloja, hyviä ja anteliaita ystäviä

Yksisarvinen: skandaali

Pöytä: ehdotus, konsultaatio; aihe on luettavissa pöydän viereisesistä symboleista

Vauva: surua ja pettymystä lähimpien taholta; vauva sylissä merkitsee sovintoa

Mäyrä: sinkulle mäyrä ennustaa sivkkuelämän jatkuvan vapaana, onnellisena ja terveenä; naimisissa olevalle mäyrä merkitsee katumusta siitä, että on mennyt naimisiin

Kanootti: uusi ystävyys syvenee myöhemmin rakkaussuhteeksi

Alttari: Jos alttarin lähellä on hahmo, surua on luvassa

Biljaripöytä: nautintoa, jota seuraa katumus

Käsi: taivutettu käsi merkitsee onnea ja huolenpitoa; suoraksi ojennettu käsi tuo elämääsi uuden vaikutteen, joka on ilon ja onnen lähde

Haarniska, kirves: selviydyt pelosta ja ongelmista rohkeudella.

Nuoli: epämiellyttäviä uutisia nuolen saapumissuunnasta

Perhonen: ohimenevä nautinto, viehätyksen voima, monta ihailijaa ja flirttailua; rakastajalle häilyvyyttä

Luuta: varovaisuutta ystävien valitsemisen suhteen; varovaisuutta intiimien kontaktien kanssa

Vene: onnea uudessa yrityksessä; jos esiintyy yhdessä pilvien kanssa, huolia ja pettymystä

Kori: perhehuolia ja kotiaskareita; täysi kori merkitsee lahjaa, joka annetaan tai saadaan

Apina: Salainen vihamies; kaksinaamainen, vaarallinen henkilö. Huolen, pelon ja petoksen symboli

MTV3/Helmi

Lähde: Telling Fortunes by Tea Leaves

Kuvat:Futureimagebank, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja