Näillä vinkeillä parisuhteen alkuhuuma kestää pidempään

Tietyssä pisteessä parisuhteessa perhoset alkavat kadota vatsasta ja kumppani alkaa tuntua tutulta. Kuinka suhteen alkuhuuman voi säilyttää pidempään? Ota selvää!

Oikeilla vinkeillä parisuhteen alkuhuumaa on mahdollista pitkittää – toisten mukaan jopa vuosikymmenien mittaiseksi.

Pitäkää hauskaa

Huumori on tärkeää pitää osana parisuhdetta. On hyvä muistaa, että parisuhteen vakiintumisessa on myös hyvät puolensa: kumppanien vanhempien kanssa ei tarvitse viettää enää ensimmäisiä kiusallisia hetkiä, eikä toisen luota tarvitse enää karata vessaan omaan kotiin. Parisuhteen alkuhuumaa voikin ruokkia juurikin muistelemalla esimerkiksi ensimmäisiä kiusallisia hetkiä, joita parisuhde toi eteen.

Tavatkaa pariskuntia

Toisten pariskuntien tapaaminen voi auttaa pitämään intoa yllä parisuhteessa. Kun joskus malttaa viettää aikaa muidenkin seurassa sen sijaan, että olisi aina kahden kumppaninsa kanssa, voi toisesta oppia yllättäviäkin asioita. Ennen kaikkea oma kumppani on kuitenkin helpompi nähdä uudessa valossa, kun ympärillä on muitakin ihmisiä.

– Kun viettää aikaa kumppanin kanssa paljon kahden, alkaa tämän positiivisia ominaisuuksia pitää itsestäänselvyyksinä. Kun näet kumppanisi toisten seurassa, huomaat hänen karismaattisuutensa, parisuhteisiin erikoistunut lääkäri Kathleen Holtz kertoo.

Kilpailkaa

Amerikkalaisen Pennsylvania State -yliopiston tutkijat ovat selvittäneet, että kilpailulliset lajit lisäävät testosteronin tuotantoa, jota pidetään yhtenä seksihormoneista. Pariskuntien olisi siis syytä ruokkia kilpailuviettiään ja pelailla erilaisia pelejä yhdessä aktiivisesti säilyttääkseen alkuhuuman parisuhteessa pidempään.

Naurakaa

Seksin lisäksi myös nauraminen vapauttaa elimistössä hyvänolon hormoneja. Kun pariskunnat viettävät paljon yhteisiä hetkiä huumorin parissa, säilyy alkuhuumakin kauemmin.

– Nauraminen auttaa rentoutumaan ja unohtamaan jännitteet, jolloin orgasmikin voi olla helpompi saavuttaa, Chigagolainen psykologi Monika Sharma toteaa.

Kauanko alkuhuuma parisuhteessa kestää? Kommentoi alle!

AVA

Lähde: Women's Health

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja