Näillä proteiinipommeilla saat vyötärösi hoikaksi

Pähkinät pitävät sisällään runsaasti erilaisia ravinteita, jotka auttavat muun muassa laihtumaan sekä nukahtamaan. Mutta mitkä pähkinät sopivat juuri sinulle?

Cashewpähkinät taistelevat väsymystä vastaan

Cashewpähkinät ovat tuplasti rautapitoisempia kuin esimerkiksi jauheliha. Rauta auttaa elimistöä kuljettamaan happea ympäri kehoa, joten raudanpuute johtaa väsymykseen ja heikentyneeseen keskittymiskykyyn.

Saksanpähkinät laskevat kolesterolia

Saksanpähkinäpitoinen ruokavalio pudottaa kolesterolia keskimäärin 0,3 arvoyksikköä. Tämä selviää 13 eri tutkimuksen yhteistuloksesta. Sinun täytyy syödä saksanpähkinöitä noin 30 grammaa päivässä päästäksesi tuloksiin kuukaudessa.

Pekaanipähkinöillä vilustumista ja flunssaa vastaan

Jo viisi pekaanipähkinää sisältää yhden kuudesosan suositellusta päivän sinkkimäärästä. Sinkki on elimistön valkosoluille erittäin tärkeä aine. Valkosolut taistelevat puolestaan bakteereita ja viruksia vastaan.

Maapähkinöillä karisevat kilot

Maapähkinöiden rasva, proteiini ja kuidut auttavat sinua pysymään kylläisenä pidempään, jolloin napostelun todennäköisyyskin pienenee. Harvardin yliopiston tutkijoiden mukaan kohtuullisesti maapähkinää ja maapähkinävoita nautiskelevat laihduttajat pitävät extrakilonsa todennäköisemmin pysyvästi poissa

Pistaasit laskevat verenpainetta

Muutama kourallinen pistaaseja sisältää enemmän kaliumia kuin banaani. Kalium yhdistettynä terveelliseen ruokavalioon auttaa kontrolloimaan verenpainetta.

Hasselpähkinät tekevät kokonaisvaltaisesti hyvää

Hasselpähkinät pitävät sisällään runsaasti sydänystävällisiä monotyydyttömättömiä rasvoja. Hasselpähkinät ovat myös yksi rikkaimmista luonnollisista E-vitamiinin lähteistä. Hasselpähkinät ovat myös kuitu-, kalsium-, sinkki-, foolihappo- sekä biotiinipitoisia, joten pähkinät tekevät koko keholle hyvää!

Parapähkinät estävät syöpiä

Parapähkinät ovat paras seleenin lähde. Seleeni puolestaan auttaa suojaamaan soluja. Korkeat seleeniarvot on tutkimuksissa yhdistetty pienentyneeseen syöpäriskiin ( virtsarakossa sekä eturauhasessa). Jo kaksi parapähkinää sisältää tarvittavan päiväannoksen seleeniä.

Mantelit auttavat diabeetikkoa

Manteleiden korkea kuitupitoisuus sekä hiilihydraatittomuus laskee syömäsi aterian glykeemistä indeksiä (tahti, jolla sokeri imeytyy verenkiertoon). Manteleissa on myös paljon magnesiumia, joka auttaa myös kontrolloimaan verensokeria.

Lähde: Daily Mail

Jos et vielä ole Makuja-osion fani Facebookissa, niin nyt viimeistään kannattaa liittyä mukaan. Makuja-fanina pysyt kartalla ruokamaailman uutisista, saat maukkaita reseptejä ja voit osallistua herkullisiin kilpailuihin!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat