Näillä ohjeilla valmistaudut parkettien partaveitseksi

Suomalaisen viihteen historioitsija ja lavatanssikulttuuria tutkinut Maarit Niiniluoto antaa vinkkejä tanssilavoille valmistautuvalle aloittelijalle.

– Tansseihin on aina laitettu jotain parempaa päälle. Miehet lähtevät tansseihin vastapestyissä paidoissa ja housuissa, naisen kannattaa pukeutua nättiin kesämekkoon, opastaa Maarit Niiniluoto.

– Tansseissa on sellaiset vaatteet, joihin kenellä tahansa on varaa. Tanssilavan tunnelma on sellainen, että kun joku hakee sinua tanssiin, et tiedä onko hän työtön vai toimitusjohtaja.

Niiniluoto muistuttaa, että tansseihin lähtevällä tulee olla pohjalla jo jonkinlainen tanssitaito. Jos tanssia ei kuitenkaan ehdi etukäteen harjoitella, tanssipaikat järjestävät myös kursseja vasta-alkajille.

Tanssilavoilta saa nykyään myös opiskelija- ja kanta-asiakaslippuja, joilla pääsee tanssahtelemaan ilmaiseksi joka 10. kerta.

Niiniluoto muistuttaa, että kun tanssi alkaa, jokaista lajia tulee aina tanssia kahden kappaleen verran.

– Tulee kaksi tangoa, kaksi valssia, kaksi jenkkaa, kaksi foksrotia, kaksi jenkkaa, kaksi rumbaa. Eli kannattaa muistaa, että kun joku tulee hakemaan, niin yhden tanssin jälkeen ei saa lähteä takaisin istumaan, vaan kaksi tanssia pitää tanssia.

Studio55.fi/Siiri L'Ecuyer

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja