Näillä neuvoilla pärjäät juhannusliikenteessä! Varaa mukaan runsaasti vettä, aikaa ja malttia: "Tervehditään avokämmenellä, ei nyrkillä"

Malttia kesäliikenteeseen –"Tervehditään avokämmenellä, ei nyrkillä" 6:17
Keskustelu juhannusliikenteestä ja uudesta tieliikennelaista Huomenta Suomessa 17. kesäkuuta.

Ensi viikonloppuna ajetaan juhannusliikenteessä viimeistä kertaa vanhan tieliikennelain mukaan. Tyypillisesti juhannuksen aikaan Suomen tiet ruuhkautuvat ja jonoissa saatetaan seistä pitkäänkin.

Juhannukselle on ennustettu helteistä säätä, joten se kannattaa huomioida automatkoja suunnitellessa. Matkan pituuden lisäksi täytyy huomioida todennäköiset ruuhkat, jotka voivat pidentää matka-aikaa useilla tunneilla. 

Vettä kannattaa ottaa mukaan runsaasti. Se kannattaa mitoittaa niin, ettei vesi ehdi loppumaan, vaikka matka-aika venähtäisikin useammalla tunnilla esimerkiksi ruuhkan tai teknisen vian vuoksi.

Suomalaiset ovat hyviä kuskeja

Liikenne- ja viestintäviraston johtavan asiantuntijan Jussi Pohjosen mukaan suomalaiset ovat keskimäärin hyviä autoilijoita, vaikka pinna onkin joskus kireällä. 

Hänen mukaansa ajotaitojen parantuminen näkyy onnettomuustilastoissa, sillä vielä 70-luvulla liikenneonnettomuuksissa kuoli jopa 1400 suomalaista vuodessa. Nyt vastaava luku on 200.

Runsaan ajan ja juomaveden lisäksi pitäisikin matkaan ottaa mukaan reilusti malttia. 

– Korvaamaton ohje on, että tervehditään avokämmenellä, ei nyrkillä, Pohjonen kertoo. 

Katso Huomenta Suomen keskustelu kokonaisuudessaan yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat