Jopa lähes +30! Tuorein sääennuste lupaa joillekin unelmien juhannusta, toisille niskaan koleaa vesisadetta – katso oman paikkakuntasi ennuste loppuviikolle!

3:21
Katso aamun säälähetys videolta!

Tänä vuonna ainakaan kaikkialla Suomessa ei juhannuksena tarvitse palella. Etelä- ja Keski-Suomeen saadaan näillä näkymin helteinen juhannus, kun taas Pohjois-Suomessa luvassa on sadetta ja selvästi viileämpää säätä.

MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokelan mukaan Itä- ja Keski-Euroopan päällä oleva matalapaine leviää viikon aikana Suomen etelä- ja keskiosan yläpuolelle.

– Juhannusaatto on näillä näkymin varsin lämmin. Länsirannikolla on ehkä viileämpää, mutta yleisesti Etelä- ja Keski-Suomessa mitataan hellelukemia, Jokela kertoo.

Kaikkein lämpimintä tulee olemaan maan itäosassa, jossa on mahdollista päästä jopa noin +28 asteen lukemiin.

Pohjoisessa aattona on luvassa sateita ja ukkosta, ja lämpötilat voivat jäädä jopa vain +10 asteeseen.

Myös Etelä- ja Keski-Suomessa sadekuurot ovat mahdollisia.

"Täytyy toivoa, ettei tule hirveästi muutoksia"

Lauantaista tullee Jokelan mukaan etelässä suhteellisen poutainen ja lämpötilat liikkuvat noin +25 asteen tuntumassa. Pohjoisessa luvassa on yhä reippaita sateita ja ukkosta, ja kuuroja voi esiintyä paikoitellen etelämpänäkin.

Juhannusviikonlopun sunnuntain säästä on muodostumassa samanlainen kuin lauantaina.

– Etelässä liikutaan +20 asteen paikkeilla, Jokela sanoo.

Kokonaiskuvassa Etelä- ja Keski-Suomessa vietetään siis varsin lämmintä juhannusta vain pienten sadekuurojen säestämänä, kun taas pohjoisessa "juhannuksena rävähtää" jopa 50 millimetrin sademäärä.

– Tietenkin tilanne voi vielä muuttua, mutta nyt Etelä-Suomen osalta näyttää aika hyvältä. Täytyy toivoa, ettei tule hirveästi muutoksia, Jokela toteaa.

Katso 102 paikkakunnan lämpöennuste!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja