Näiden kuuluisuuksien haudoilla vieraillaan eniten

Kuuluisien julkkisten suurimmat fanit pysyvät usein idoleilleen uskollisina näiden poismenon jälkeenkin. Ikonisia tähtiä palataan muistamaan heidän hautapaikoilleen. Tässä kymmenen tiheään vierailtua julkkishautaa.

Marilyn Monroe

Westwood Memorial Parkiin haudattu Marilyn Monroe kuoli vuonna 1962. Los Angelesissa, Kaliforniassa haudan yläpuolella oleva hautaholvipaikka on ollut niin suosittu, että siitä on kilvoiteltu muun muassa huutokauppa eBayssä. Huhutaan, että Playboy-moguli Hugh Hefner olisi lunastanut paikan itselleen. Toinen huhu kertoo, että Monroen entinen aviomies Joe DiMaggio ei mennyt Marilynin jälkeen enää naimisiin, ja lähetti näyttelijän haudalle ruusuja kolme kertaa viikossa kahdenkymmenen vuoden ajan. 

Elvis Presley

1977 kuollut rock and roll -legenda haudattiin ensin mausoleumiin Forest Hills -hautausmaalle, Memphisiin. Fanit ja muistoesineiden etsijät kajosivat kuitenkin toistuvasti hautaan, joten Elvis Presley siirrettiin yhdessä äitinsä Gladysin kanssa laulajan Graceland-kotitilalle. Pääsy Elviksen haudalle kuuluu Graceland-kierroksen hintaan ja paikalla vierailee vuosittain yli 600 000 ihmistä.

Prinsessa Diana

Traagisesti vuonna 1997 kuollut prinsessa Diana on haudattu Spencerin perheen maille Northhampshireen, Englantiin. Hautaa ympäröi Round Oval -niminen lampi, jonka rannalta saattaa nähdä pienellä saarella sijaitsevan hautauurnan. Prinsessaa käydään muistamassa myös tämän kunniaksi pystytetyllä suihkulähteellä Lontoon Hyde Parkissa.

Oscar Wilde

Vuonna 1900 kuollut kirjailija Oscar Wilde laskettiin alun perin lepoon Pariisin ulkopuolelle Cimetière de Bagneux’n hautausmaalle. Hänen jäänteensä siirrettiin myöhemmin kaupungin muurien sisäpuolelle, Père Lachaisen hautausmaalle. Haudan näyttävän veistoksen on tehnyt amerikkalainen Jacob Epstein.

Johnny Cash

Amerikkalainen laulaja ja laulunkirjoittaja Johnny Cash kuoli vuonna 2003, vain neljä kuukautta vaimonsa June Carterin jälkeen, ja hänet haudattiin tämän viereen. Hautakiviin on kirjoitettu heidän viittaukset heidän tunnetuimpiin lauluihinsa ”I walk the line” ja ”Wildwood flower”. Haudat sijaitsivat Cashin ja Carterin kodin lähellä, Tennesseessä, mutta talo paloi remontin yhteydessä 2007.

Jim Morrison

Pariisissa vuonna 1971 kuollut Jim Morrison on haudattu saman kaupungin Père Lachaise -hautausmaalle, jossa lepää myös paljon muita taiteilijoita, kirjailijoita ja muusikoita. Muista kuuluisuuksista huolimatta amerikkalaisen rock-laulajan leposija on hautausmaan vierailluin. Suosio on altistanut haudan myös vandalismille ja muun muassa haudalla koristeena ollut Morrisonin rintakuva varastettiin.

Shakespeare

Englannin historian kuuluisimman kirjailijan hauta sijaitsee Englannissa, Stratford-Upon-Avonissa, Holy Trinity -kirkon kuoriosassa. Vuonna 1616 kuolleen Shakespearen hautaa peittävään kivilaattaan on kirjoitettu muistoruno, jossa kirouksen uhalla varoitetaan siirtämästä haudan sisältöä.

Michael Jackson

Vuonna 2009 kuolleen popin kuninkaan virallista hautaa ei ole ainakaan vielä mahdollista nähdä omin silmin, sillä hän lepää Glendalen Forest Lawnin hautausmaalla, Kaliforniassa, mausoleumin yksityishuoneessa. Sen sijaan Michael Jacksonia muistetaan Hollywood Hillsin Forest Lawn -hautausmaalla, jossa hänen hautajaisensa pidettiin.

Bruce Lee

Bruce Leetä matkataan muistamaan Seattleen Lakeviewn hautausmaalle. Taistelulajien taituri kuoli vuonna 1973. Kun Leen syntymästä oli kulunut 53 vuotta, kolme mongolialaista tarpoi lähes 6000 kilometrin matkan päästäkseen kunnioittamaan Kung Fu -mestarin muistoa. Aikaa koitokseen kului seitsemän kuukautta.

Frank Sinatra

Frank Sinatra kuoli vuonna 1998 ja hänet haudattiin erikoisilla lisävarusteilla. Hänen mukaansa arkkuun laitettiin nimittäin pullo Jack Daniels -viskiä ja aski Camel-tupakkaa. Desert Memorial Parkiin, Kaliforniaan, haudatun laulajan hautakiveen on kaiverrettu tämän hittikappaleen sanat ”The best is yet to come”.

Lähteet: TopTenz.com, Time.com, Iltasanomat.fi, BBC.com, Pienimatkaopas.com

Kuvat: All Over Press

Lue myös:

    Uusimmat