Naapurivaltiot lähettäneet surunvalitteluitaan Tanskalle – myös Marin ja Niinistö osoittivat tukensa

Tämä tiedetään Kööpenhaminen ampumisesta: Kolme kuollut, 22-vuotias epäillyn motiivi ei ole vielä selvillä 2:09
Tämä tiedetään Kööpenhaminen ampumisesta: Kolme kuollut, 22-vuotias epäillyn motiivi ei ole vielä selvillä

Useiden maiden johtajat ovat ilmaisseet surunvalittelunsa Tanskalle Kööpenhaminan sunnuntaisen ampumisen vuoksi. Ostoskeskusampumisessa kolme ihmistä kuoli ja neljä haavoittui vakavasti. 

Pohjoismaiden pääministerit kuten Suomen Sanna Marin (sd.) Twitterissä.

– Surettaa suuresti kuulla Kööpenhaminan järkyttävästä väkivallanteosta. Ajatuksemme ovat uhrien ja heidän läheistensä tykönä, Marin kertoi.

Myös presidentti Sauli Niinistö kertoi olevansa syvästi järkyttynyt ja suruissaan Tanskasta saatujen uutisten vuoksi. Niinistö lähetti Twitter-tilillään julkaistussa viestissä osanottonsa kaikille, joita tämä "kauhistuttava rikos" on koskettanut.

Presidentin lisäksi ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kertoi ulkoministeriön Twitter-tilillä julkaistussa viestissä olevansa järkyttynyt kauheiden uutisten vuoksi.

Ruotsi ja Norja lähettäneet osanottonsa

Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson kertoo olleensa yhteydessä Tanskan kollegaansa Mette Frederikseniin ampumisesta, jossa haavoittuneiden joukossa on kaksi Ruotsin kansalaista. Tukensa on osoittanut myös Norjan pääministeri Jonas Gahr Störe.

–  Tällaisina dramaattisina hetkinä seisomme entistä läheisemmin muiden Pohjoismaiden tukena. Sekä ulkoministeri että minä olemme tiedottaneet kollegoitamme (Tanskassa) siitä, että jos on jotain, minkä Norja voi tehdä, teemme sen, Störe sanoi uutistoimisto NTB:n mukaan.

Tanskassa kuningatar Margareeta peräänkuulutti kruununprinssin ja -prinsessan kanssa yhtenäisyyttä. Kuninkaalliset kertoivat tiedotteessa ajatustensa olevan uhrien, heidän sukulaistensa sekä kaikkien niiden luona, keitä tragedia on koskettanut.

Tiedotteessa kiiteltiin poliisia, pelastushenkilöstöä sekä terveysviranomaisia nopeista ja tehokkaista toimista.

Myös Yhdysvaltain uusi Tanskan-suurlähettiläs Alan Leventhal ilmaisi surunvalittelunsa tapauksen johdosta Twitterissä.


Lue myös:

    Uusimmat