Naapurit soittivat kovan metelin takia poliisit surmatun pyörätuolinaisen asunnolle Salossa marraskuisena yönä: "Täällä tapellaan ja hajotetaan asuntoa, uhataan tappaa"

23-vuotiasta miestä ja 15-vuotiasta tyttöä syytetään pyörätuolissa istuneen liikuntarajoitteisen naisen murhasta. Asian käsittely alkoi tänään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Molemmat kiistävät syytteet murhasta ja he myöntävät syyllistyneensä vain pahoinpitelyyn tai törkeään pahoinpitelyyn.

Teko tapahtui viime marraskuun 1. päivänä Salossa. Rikos tapahtui uhrin kotona.

Illan aikana asunnolla oli runsaasti ihmisiä. Naapurit soittivat poliisit paikalle ensimmäisen kerran noin puolen yön aikaan.

– Täällä on ihan hirveä meteli, täällä tapellaan ja heitellään huonekaluja. Nuorisoa on pihalla ja kauhea meteli tulee asunnosta sisältä. Huutamista ja potkimista, ne on monta tuntia jo huutaneet siellä. Ei se ole juhlimista, vaan ihan jotain muuta, uhrin naapurina asunut nainen kertoi soittaessaan hätäkeskukseen ensimmäisen kerran.

Poliisit tulivat kahdesti

Poliisipartio saapui tuolloin paikalle ja uhri oli vielä elossa. Meno asunnossa ei kuitenkaan rauhoittunut pitkäksi aikaa poliisin käynnistä huolimatta.

Noin tuntia myöhemmin kaksi eri naapuria soitti hätäkeskukseen metelin takia. Asunnosta kuului tuolloin kovaa huutoa ja meteliä, joka viittasi siihen, että asuntoa hajotetaan.

– En tiedä kävikö täällä jo poliisit, mutta siellä asunnossa on kauhea meteli. Asuntoa laitetaan palasiksi ja huutoja kuuluu, että uhataan tappaa, jo aikaisemminkin hätäkeskukseen soittanut naapurissa asunut nainen kertoi toisessa puhelussaan.

Kuuli uhrin huutavan apua

Oikeudessa todistajana kuultu nainen kertoi kuulleensa myös sen, kun uhri huusi apua. Nainen kuuli senkin, kun uhri huusi asunnossa kuolevansa.

Naisen jälkeen hätäkeskukseen soitti vielä naapurissa asuva mies, joka kertoi, että asuntoa hakataan kovaa.

– Heräsin vähän yli yksi yöllä kamalaan meluun. Soitin poliisille. Se tavaroiden paiskominen kesti jonkin aikaa, sitten tuli hiljaista ja sen jälkeen kolahti taas kovaa. Kuulin kun uhri huusi miehen nimeä, naapuri kertoi oikeudessa.

Uhri löytyi elottomana

Poliisit saapuivat uudestaan paikalle noin 45 minuutin päästä, aamuyöllä puoli kahden aikaan. Poliisipartio näki jo asunnon ikkunasta, että uhri makasi asunnon lattialla liikkumattomana verilammikossa. Naisen rinnassa oli pystyssä veitsi kahvaa myöten ja hänen kaulansa oli viilletty auki.

Nainen oli kuollut kaulan viiltohaavojen ja siihen liittyneiden vammojen takia sekä rinnan pistohaavan takia. Naiselle oli myös tullut veri-ilmarinta ja hän oli hengittänyt verta.

Partio ryhtyi heti etsimään lähialueilta epäiltyjä ja tavoittivatkin kaksikon - nuoren miehen ja alaikäisen tytön - lähistöltä melko nopeasti. Molempien vaatteet olivat veressä.

Epäillyt otettiin heti kiinni ja he ovat olleet vapautensa menettäneinä marraskuun 1. päivän vastaisesta aamuyöstä asti.

Syyttäjä vaatii parikymppiselle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta ja alaikäiselle tytölle vähintään 10 vuoden vankeutta nuorena henkilönä tehdystä murhasta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja