Naapuri käski yksinhuoltajaäitiä hiljentämään lapsensa – huudon taustalla syy, jolle äiti ei voi mitään

Uusiseelantilaisen yksinhuoltajaäidin vuosi 2019 ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, kertoo NZ Herald.

Pian vuodenvaihteen jälkeen Ana Gray, 28, löysi postiluukustaan nimettömän viestin naapuriltaan. Viestissä uhattiin soittaa Anan vuokraisännälle ja lastensuojeluun. Syy oli asunnosta kantautunut lapsen huuto.

– Jos et saa sitä lastasi lopettamaan huutamistaan, soitan lastensuojeluun ja teen sinusta ilmoituksen. Olemme kaikki kurkkuamme myöten täynnä sitä huutoa, joten soitan myös vuokraisännällesi, lapussa luki.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Huuto on pojan tapa käsitellä asioita

Lapussa mainittu ”lapsi” on Anan seitsenvuotias poika, Wiremu. Pojalla on diagnosoitu autismi sekä kognitiivisen ja ruumiillisen kehityksen viivästymä. Huutaminen on lapsen tapa käsitellä kokemiaan asioita.

Ana kertoo ymmärtävänsä lapsen huudon olevan ärsyttävää, mutta muistuttaa, ettei hänkään ole meteliltä suojassa. Nimetön viesti ei helpottanut kenenkään tilannetta – vain lisäsi yksinhuoltajaäidin kokemaa stressiä.

– Olisin mieluummin puhunut kasvokkain, jotta olisin voinut selittää tilanteemme. Tästä selviäminen on kovin vaikeaa yksin, Ana sanoi NZ Herald -sivuston mukaan.

Huutoon auttaa vain pelaaminen 

Tällä hetkellä Wiremu on jonotuslistalla lastenlääkärin tapaamiseen.

Apua odotellessa Anan on yritettävä kestää kasvavan pojan huudon kanssa. Lapsen oireilu on muuttunut vuosi vuodelta hankalammaksi.

Wiremun tunnepuuskien vuoksi Ana viettää paljon aikaa kotona lastensa kanssa. Ulkona liikkuessaan huutava poika saa paljon pahoja katseita ja valitusta osakseen.

– Ainoa, mitä voin tehdä häntä tyynnytelläkseni, on antaa hänelle älypuhelimeni, jossa on Minecraft-peli, ja antaa hänen pelata koko päivä, Ana kertoo.

Yksinhuoltajaäidin mukaan hänen vuokranantajansa tietää tilanteesta, eikä asuntoon ole tullut valituksia koskaan aikaisemmin.

Lähde: NZ Herald

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja