Mainos

Myrskyistä pahaa jälkeä Keski-Euroopan Alpeilla

Ainakin kaksi ihmistä on saanut surmansa ja lukuisia ihmisiä on loukkaantunut viikonvaihteessa Keski-Euroopan Alppien aluetta ravistelleissa myrskyissä. Lisäksi ainakin kaksi ihmistä oli tänään yhä kateissa myrskyn jäljiltä. Lämpimän föhntuulen aiheuttamat myrskyt olivat pahimmat 20 vuoteen.

Pahiten säästä kärsi Alppien alue, jossa myrskyinen tuuli, rankkasateet, tulvat ja mutavyöryt aiheuttivat miljoonien eurojen tuhoja. Taloja tuhoutui, puita kaatui ja useat sähkölinjat sekä liikenneyhteydet olivat poikki. Tuulet ja sateet aiheuttivat pelkästään eteläisessä Saksassa Baijerin alueella laajoja vahinkoja.

Garmisch-Partenkirchenissä satoja puita kaatui juurineen, ja Münchenin-Salzburgin välinen moottoritie jouduttiin sulkemaan väliaikaisesti myrskytuhojen vuoksi. Ainakin 10 ihmistä loukkaantui eteläisen Saksan myrskyissä. Itävallassa kaksi ihmistä sai myrskyissä surmansa ja useita loukkaantui. Myös Sveitsissä, Ranskassa ja Pohjois-Italiassa riehuneet myrskyt haittasivat juna- ja tieliikennettä, ja useat ihmiset loukkaantuivat.

Sveitsissä paikallisen sääpalvelun mukaan myrskyt olivat pahimmat 120 vuoteen. Italiassa oli yhä kateissa äiti lapsineen sen jälkeen, kun heidän autonsa oli hautautunut maavyöryn alle Lombardiassa. Pelastustyöntekijät eivät uskoneet löytävänsä heitä enää hengissä, kertoi Italian tv. Rankkasateet nostivat vedenpintoja vaarallisen korkealle, ja Reinin yläjuoksulla liikennöivät jokilaivat määrättiin pysyttelemään satamissa tiistaihin asti.

(STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.