Mainos

Myrkyllisiä yrttipuristeita myynnissä

Tullilaboratorio varoittaa kuluttajia intialaisista yrttipuristeista, joissa on vaarallisen korkeita elohopeapitoisuuksia. Puristeet on syytä jättää syömättä myrkytysvaaran vuoksi.

Puristeet voi myös palauttaa oman paikkakunnan elintarvikeviranomaisille. Puristeiden valmistaja ja toimittaja on MEN-TSE-KHAN, Gangchen, Kyishong, Dharamsala-176215, Intia.

Tutkittujen puristeiden elohopeapitoisuudet vaihtelivat välillä 51-3200 mg/kilo. Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan aikuisten kokonaiselohopean viikkoannosraja on 0,3 milligrammaa. Raskaina olevien naisten suositusrajat ovat lähes viisi kertaa tiukemmat. Tullilaboratorio sai pillereistä varoituksen EU:n komissiolta.
-Suomeen puristeet tulivat tiibetiläisten lääkäreiden mukana. He myivät niitä ihmisille ja kun varastot loppuivat, he jakoivat kyseisen intialaisen valmistajan postimyyntiosoitetta, tullilaboratorion jaostonjohtaja Esko Niemi kertoo. Niemi arvioi, että puristeita on sadoilla henkilöillä eri puolilla Suomea. Helsingissä on tiedossa 50 henkilön yhteystiedot. Elohopean enimmäissaanti ylittyy huomattavasti, jos puristeita nauttii käyttöohjeen mukaisesti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.