Myös Katariina Souri sanoo tulleensa Speden ahdistelemaksi: "Hän tempaisi minut väkisin"

Taiteilija Katariina Souri väittää sosiaalisessa mediassa tulleensa edesmenneen Spede Pasasen ahdistelujen kohteeksi.

Maanantaina julkaistussa uudessa kirjassaan Noitanaisen ilosanoma Lenita Airisto väittää edesmenneen viihdelegenda Spede Pasasen yrittäneen raiskata hänet. Airisto sanoo miehen hyökänneen hänen kimppuunsa työn merkeissä hänen tehdessään taustahaastattelua Pasasesta.

Nyt taiteilija Katariina Souri esittää samanlaisia väitöksiä Facebookissa. Souri kertoo haluavansa ulostulollaan tukea Airiston väitteitä Pasasen toimista.

– Nyt kun Hannele Lauri ja Riitta Väisänen ovat kyseenalaistaneet Lenita Airiston kirjassaan kertoman, Pasasen häneen kohdistaman raiskausyrityksen, ja Pasasen elämäkerran kirjoittaja ei hänkään ole kertomansa mukaan kuullut naisiin kohdistuvasta ahdistelusta, on minun avattava suuni.

– Olen itse aikanaan joutunut erittäin ahdistavaan ja pelottavaan tilanteeseen Spede Pasasen kotona Lauttasaaressa. En ole halunnut asiaa aiemmin avata, sillä Spede on kuollut ja olen ajatellut, ettei ole syytä kaivella ikivanhoja asioita. Nyt koen kuitenkin velvollisuudekseni puhua kokemuksestani.

Souri kertoo Pasasen ottaneen häneen yhteyttä 1989-1990, koska halusi tehdä Sourista ohjelmalleen juontajan. Souri väittää Pasasen pyytäneen häntä ottamaan tapaamiseen seksikkäitä vaatteita, joita he voisivat yhdessä valita ohjelman promokuvauksia varten.

Pasanen ja Souri olivat ensin illastaneet yhdessä, jonka jälkeen he siirtyivät miehen lähistöllä sijaitsevaan kotiin valitsemaan kuvausvaatteita.

– Sisään tultuamme Pasanen kaatoi meille laseihin reippaasti viskiä, ja joi omastaan melkoisia kulauksia. Spede pyysi minua esittämään hänelle tuomiani asuja, ja muistan vaihtaneeni vaatteita jossakin toisessa huoneessa. Jossakin kohden hän laittoi musiikkia, ja halusi tanssia.

– Hän tempaisi minut väkisin otteeseensa, ja olin hyvin kiusaantunut lähentelyistä, ja irrottauduin hänestä, minkä jälkeen hän johdatteli minut sohvalle. Siinä istuessamme hän yritti juottaa minulle lisää viskiä, jatkoi itse juomista ja alkoi jälleen lähennellä.

"Spede käyttäytyi pelottavasti"

Souri kertoo päässeensä tilanteesta pois.

– Lopputulos oli se, että torjuessani lähentelyt Spede suuttui, eikä suostunut soittamaan taksia, kun ilmoitin lähteväni. Spede käyttäytyi pelottavasti, ja säntäsin asunnosta pakoon.

Taiteilijan ulostulo tapahtuneesta on tuen osoitus Lenita Airiston kertomille väitteille.

– En kerro tätä asiaa tarjotakseni kohuotsikoita, vaan tukeakseni Lenita Airiston kertomaa. Itse en epäile tapauksen todenperäisyyttä vähääkään. Tunnistan aivan saman käyttäytymismallin ja koen että Laurin ja Väisäsen vastaväitteet ovat erittäin loukkaavia meitä kohtaan, jotka olemme ahdistelun ja jopa uhkaavan käyttäytymisen kohteiksi joutuneet.

Lue myös:

    Uusimmat