Mainos

MyDoom-tietokonevirus uhkaa jälleen levitä

Alkuperäisen MyDoom-viruksen epäillään lähettäneen muutaman päivän aikana yli 100 miljoonaa saastunutta sähköpostia.

Helmikuussa satoja tuhansia tietokoneita saastuttanut MyDoom-tietokonevirus uhkaa jälleen levitä. Eilen MyDoom-viruksen uusi versio hidasti Googlen ja muiden internetin hakukoneiden toimintaa. Googlen edustajan David Kranen mukaan viruksen hyökkäyksistä ei kuitenkaan ole ollut merkittävää haittaa hakukoneen käyttäjille.

Nyt löydetty viruksen uusin versio on ehditty nimetä jo MyDoomM-, MyDoom.o@MM- tai MyDoomO-versioksi.

Koska MyDoom-virukset leviävät pääasiassa sähköpostiviestien välityksellä, kannattaa tietokoneen omistajien olla jälleen kerran tavallistakin tarkempana kaikkia hiemankaan epäilyttäviltä vaikuttavia liitetiedostoja availlessa. Kun MyDoom-viruksen uusin versio on saastuttanut tietokoneen, se alkaa etsiä kovalevyltä muita sähköpostiosoitteita, joihin se lähettää itsensä. Virus myös haravoi nettisivuja ja etsii niiltä sähköpostiosoitteita.

Tietoturvayritys Symantecin mukaan virus osaa hyödyntää tässä netin hakukoneita, mikä selittäisi esimerkiksi Googlen toiminnan hidastumisen.

Vaikka roskapostittajat ovat onnistuneet hyödyntämään hakukoneita laittomiin tarkoituksiinsa myös aikaisemmin, on tämä Symatecin mukaan ensimmäinen kerta, kun tietokonevirus pystyy itsenäisesti kuormittamaan hakukoneita automaattisten hakupyyntöjen avulla.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.